| 2020. március. 31. | 1 perc olvasás

Sokan kirándultak a hétvégén a Sopront övező erdőkben

A hétvégén nagyon sokan választották az erdőt, hogy kimeneküljenek a négy fal közül. Gyakori téma volt a közösségi oldalakon is, hogy megteltek az erdei parkolók. A turistautak is zsúfoltak voltak, leginkább családok látogattak ki a friss levegőre.

Mint kollégánk megtudta a túrázóktól: folyamatosan figyeltek arra, hogy megtartsák a kívánt távolságot egymás között. Az ajánlásokat szem előtt tartva csak az együtt élő családtagok közlekedtek egymáshoz közel. Leginkább a friss levegő fontosságát emelték ki az erdőjárók. Sokan rendszeresen mozognak az erdőben, főleg a futók és a kutyasétáltatók, de mellettük most rengetegen jelentek meg a népszerű turistautakon.

A TAEG Zrt. közleményéből megtudtuk: a koronavírus-járványra való tekintettel az erdőgazdaság által üzemeltetett Károly-kilátó és a Károly-magaslati Ökoturisztikai Látogatóközpont, beleértve a Kőhalmy Vadászati Múzeumot és az Erdei Büfét is, nem fogad látogatókat és zárva tart további rendelkezésig.

A TAEG Zrt. korlátozza a közjóléti tevékenységeit is. Így határozatlan időre szünetelnek a Soproni Parkerdőben meghirdetett programok. Az erdőgazdaság és a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola nem fogad csoportokat és nem tart foglalkozásokat. A rendezvénykérelmek esetén a közeljövőben az erdőgazdaság területén megrendezendő programokhoz a társaság nem ad erdőgazdálkodói hozzájárulást.

A közleményben kiemelik: a fent hozott intézkedések ellenére a Soproni Parkerdő teljes területe szabadon látogatható! A TAEG Zrt.-nek nincs lehetősége arra, hogy fertőtlenítse a játszótereit, illetve az erdei tornapálya eszközeit, ezért ezeket mindenki saját felelősségére használhatja. A társaság arra kéri az erdőlátogatókat, hogy a parkerdő területén kis csoportokban vagy egyénileg kiránduljanak!

Borítókép: korábbi felvétel; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek