| 2023. február. 3. | 1 perc olvasás

Sokan mondták ki a boldogító igent Sopronban!

Hanna, Léna, valamint Bence és Dávid. Ezek voltak a legnépszerűbb újszülöttnevek a 2022-ben Sopronban. Sokan mondták ki a boldogító igent is a tavaly, idén pedig már 130 pár jelentkezett be a polgármesteri hivatalban az anyakönyvvezetőknél esküvői időpontra.

Sopron életében a tavalyi esztendő örömtelien telt a házasságkötések tekintetében. 2022-ben a városban 349 házasságkötés volt, és 933 újszülött jött a világra. A szertartásválasztás terén sem volt jelentős változás a korábbi évekhez képest. A magyar keresztnevek, anyakönyvezhető utónevek száma minden évben változik, gyarapodik néhány névvel. A szülők, sokszor pedig az egész család sokáig böngésznek névadás előtt a lány és fiú keresztnevek között. Az anyakönyvvezető elmondta: Sopronban is voltak gyakori és ritkán választott nevek 2022-ben.

A házaspárok többsége pénteken és szombaton mondta ki a boldogító igent. A legkülönlegesebb újszülöttnevek a fiúknál a Zebulon, a Domán, a lányoknál pedig a Luna, a Zsanna és a Danuta volt tavaly Sopronban

– tudtuk meg Wirth Éva anyakönyvvezetőtől.

Február elejéig, az új évben már 130 körül van azoknak a pároknak a száma, akik bejelentkeztek házasságkötésre a polgármesteri hivatalba. A tavalyi év az anyakönyvvezetők adatai szerint átlagos esztendő volt Sopronban, nincs kirívó adat a házasságkötések és a születések számában sem. 

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek