| 2021. július. 2. | 1 perc olvasás

Sokan nyújtották karjukat véradásra a Jereván lakótelepen

A tavalyi sikeres kezdeményezést követően idén ismét sokan nyújtották karjukat a Jereván lakótelepen lévő nyugdíjas klub helyiségében tartott véradáson, amit a részönkormányzat és a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Megyei Szervezete hívott életre.

Már a délután három órás kezdést megelőzően gyülekeztek a véradók a jereváni klubháznál pénteken. Szijártó Gyöngyi, a Magyar Vöröskereszt Soproni Területi Szervezetének koordinátora elmondta, praktikus a jelentkezőknek az ilyen kitelepülés, hiszen helybe jönnek hozzájuk, sokan élnek is a lehetőséggel. A nyári időszakban a nyaralások miatt különösen fontos, hogy minél többen adjanak vért, és folyamatos maradjon a vérellátás. A megyében és Sopronban is kiemelkedő a véradók aktivitása.

 - Nagyon fontosnak tartjuk minden alkalommal a véradást a Jereván lakótelepen is, a pandémia alatt pedig különösen nagy a jelentősége. A tavalyi évben, ha más rendezvényt nem is tudtunk megvalósítani a városrészen, véradást tudtunk tartani Tóth Éva részönkormányzati elnök segítségével, a Magyar Vöröskereszt együttműködésével. A vöröskereszt minden kollégájának és segítőjének órási köszönet és hála azért, amit az elmúlt közel másfél évben tettek, nemcsak Sopron és térsége lakosságáért, hanem mindenkiért. Az egészségügy nagy leterheltség alatt működött. Én azt szeretném, hogy ez az elhivatottság, az egészségügyi dolgozók alázata és tisztelete az emberek iránt jó példa legyen mindenki számára -  hangsúlyozta Csiszár Szabolcs.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek