Sokféle nyári napközis tábor közül lehet választani már most Sopronban

Természet, programozás, kézművesség – sokan várták már azt a kormányrendeletet, amely megengedi, hogy a szünidőben táborozhassanak a gyermekek. Sopronban színes a kínálat, a teljesség igénye nélkül sorra vettünk néhány napközis tábort.

Alkotásba ágyazott nyelvtanulás – ez a mottója a Bencsik Nikolett által megálmodott Kreativdeutsch nevű tábornak, amelyet június 6. és 10. között rendez. Nikolett szerkesztőségünknek azt mondta, hogy a rendezés pontos szabályozását még várja, ennek függvényében az is előfordulhat, hogy változtatnia kell a helyszínen. Tavaly 15-20 gyermek járt hozzá, a járvány-veszély miatt idén családiasabb lesz a hangulat, hiszen maximum tíz gyermeket tud fogadni. A tervei szerint délelőtt a műhelyében tart foglalkozásokat, délután pedig kirándulnak.

Balogh Eszter is megtartja a gyermekeknek hagyományos nyári táborát, amely a vírus-veszély miatt üvegesből rajzos táborrá alakul, de maradnak az üveges témakörnél – mondta az üvegesmester. Eszter délutáni, szabadtéri táborokat szervez június 15. és 19., valamint augusztus 24. és 28. között. A csoportok maximális létszámára való előírás még nem jelent meg, de bízik abban, hogy szabadtéren több gyermeket tud fogadni. A tervek szerint elmennek majd Fertődre, Nagycenkre, Sopronhorpácsra, de az Erzsébet kerti zenepavilonban is fognak alkotni. Utolsó nap pedig a Brennbergi autóspihenőben minikiállítást rendeznek a szülőknek a gyermekek egész heti alkotásaiból.

2017 óta szervez nyári táborokat a Logiscool Sopronban, amely idén június 22-től augusztus 14-ig hat héten át öt napos táborokba várja a 6 és 18 év közötti táborozni vágyókat – mondta Babella Péter iskolavezető. Ebben a táborban egyebek mellett a programozás alapjaival és a mesterséges intelligenciával ismerkedhetnek meg a gyermekek, de igény szerint online táborokat is szerveznek. A gyermekek, vagy a szüleik dönthetnek amellett, hogy egész nap, vagy csupán a nap valamelyik felében vesznek részt a programokon. A nap első felében szakmai, míg a második felében szabadidős programok lesznek.

Illusztráció
Illusztráció
Sopron Média Archív

A természet közelségét és a Soproni-hegység értékeit tapasztalhatják és ismerhetik meg azok a gyermekek, aki a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. táboraiban vesznek rész. Az erdészeti erdei iskolai táborok során élményt szerezhetnek a gyermekek az erdészetből, a vadászatból, a természetismeretből, de belekóstolhatnak egyebek mellett az íjászkodásba és a kutyakiképzésbe. A Tanulmányi Erdőgazdaság idén kisebb létszámmal indítja csoportjait, a korábban megszokott 20-25 gyermek helyett maximum 15 gyermek lehet egy csoportban, azonban eggyel több turnust szerveznek. Júliusban négyet, augusztusban pedig kettőt.

Több táborszervező is azt mondta szerkesztőségünknek, hogy figyelemmel kísérik a veszélyhelyzetet és a szabályozásokat és ezeket figyelembe véve alakítják ki a turnusokat és a programokat. Azt ajánlják a szülőknek, hogy a kiszemelt táborok elérhetőségein érdeklődjenek, hiszen akár napokon belül is konkrét információkkal tudnak szolgálni a programokról, csoportlétszámokról, vagy időpontokról.

 

Boítókép: illusztráció; Forrás: Sopron Média Archív

Legnépszerűbb cikkek