| 2021. augusztus. 4. | 1 perc olvasás

Sokrétű erőnléti munka zajlott a Soproni Darazsak edzőtáborában

A gyenesdiási Darazsak Basketball Camp sokrétű programjai között az erőnléti és rehabilitációs munka is helyet kapott. Erről a Soproni Darazsak Sportakadémia erőnlétért felelős szakembere, Gáspár László nyilatkozott az intézmény videós riportjában.

"Mindig egy különleges szituáció a tábor. A Sopronból érkező lányok már leálltak, pihenő időszakban voltak. Táborba jönnek, ami egyrészt arról szól, hogy jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, pihenjenek, de közben azért edzések is vannak, ahol elvárjuk, hogy teljesítsenek. Össze kellett állítani egy olyan programot, ami kicsit élvezetes, de megdolgoztatja őket. Amit figyelembe kellett vennünk, hogy voltak olyan résztvevők, akik nem a Soproni Darazsakhoz tartoznak. Róluk itt derül ki, hogy milyen edzettségi állapotban vannak, csinálnak-e erősítő gyakorlatokat. Olyan általános programot állítottam össze, amiben párosával dolgoztak a gyerekek. Ezt egy kicsit jobban szeretik, mert csapatként működnek, és csapatként kell végrehajtaniuk különböző erősítő gyakorlatokat egy kicsit magasabb, emeltebb ismétlésszámmal. Több körben. Azt gondolom, hogy ez az egy óra, amit együtt töltöttünk, megfelelő terhelés volt a számukra – mondta Gáspár László, akit arról is kérdeztek, hogy lehetőség nyílt-e egy-egy edzés alkalmával egyéni, specifikus gyakorlatok elvégzésére is.

“Nálunk, az akadémián nagyon jól működik az, hogy a szakemberek összedolgoznak, és együtt beszéljük meg a dolgokat. Mielőtt elkezdődtek az edzések, egyeztettük, kik azok, akik sérüléssel bajlódnak, akik felépülési  folyamatban vannak, és kik vonhatók be. Hárman úgy állítottuk össze a programot és dolgoztunk együtt, hogy minden gyerek, aki nem tud teljes értékű munkát végezni, az a neki megfelelő szintű gyakorlatokat, terhelést kapja.”

A sportakadémia növendékei a táborban elszámolhattak a szünetben végzett egyéni edzéseikről, és iránymutatást kaptak a felkészülés kezdete előtti időszakra.

"Az is volt az egyik cél, hogy a táborban felfrissítsük azokat a gyakorlatokat, amiket csináltunk, és megmutassam nekik azokat, amiket a nyári otthoni programra kapnak. A megbeszéltek szerint a felkészülés kezdete előtt két héttel minden soproni kisdarázs megkapja a maga kis programját, hogy a felkészülési időszakot már ne a nulláról indítsa el – összegzett Gáspár László.

Legnépszerűbb cikkek