| 1 perc olvasás

Soltész Miklós: még idén elkezdődhet a soproni evangélikus templom felújítása!

Óvodaépítésekkel és a soproni evangélikus templom felújításával folytatódnak a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) állami támogatású beruházásai - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Zala vármegyei Liszóban.

Az államtitkár elmondta, hogy a nehézségek ellenére folytatódnak az MEE nagyobb beruházásai is, így két óvoda építésére kétmilliárd forint támogatást nyújtanak, illetve idén elkezdődhet Sopronban az ország egyik legnagyobb evangélikus templomának felújítása. Ez utóbbi munkálatok első ütemére 500 millió forintot biztosítanak.

fotó: SopronMédia archívum 

A Kárpát-medencében az utóbbi évtizedben 3700 templom szépülhetett meg és több mint 200 új épülhetett állami támogatás révén. Nyugat-Európában ennek éppen a fordítottja történik, "bezárják a templomokat, irodaházaknak, szállodáknak vagy koncerttermeknek, még rosszabb esetben mecseteknek adják át" - fogalmazott az államtitkár.

fotó: SopronMédia archívum 

Jelezte ugyanakkor, hogy a felújításokat azért fontos segíteni, mert látható: az egyházak szolgálják leginkább a békességet, a megmaradást, a nemzet erősödését, nem azok, akik megzavarnak egy szentmisét, vagy létükben, megmaradásukban, támogatásaikban fenyegetik őket.

fotó: SopronMédia archívum 
A világban terjedő gender-, LMBTQ-, woke-ideológia vagy háborús őrület mellett szinte semmi más normális hang nem jelenik meg, mint az egyházak üzenete

- jelentette ki Soltész Miklós.

A Sopron védőszentjének nevét viselő Szent Mihály-templom kormányzati támogatásból, a soproni önkormányzat és a Győri Egyházmegye összefogásának eredményeként újult meg a Modern Városok Program keretében. 2020-ban adták át és szentelték újra.
fotó: SopronMédia archívum 

 

fotó: archívum 

Legnépszerűbb cikkek