| 2017. május. 19. | 1 perc olvasás

Sopron ad otthont az 52. Rozsnyay Mátyás Emlékversenynek

A hétvégén pályakezdő szakemberek mérettethetik meg tudásukat városunkban a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság által szervezett eseményen.

A Rozsnyai Mátyásról elnevezett emlékverseny kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy a jövő szakemberei kutatási területüket a szakértő zsűri elé tárják és a szakdolgozatokhoz hasonlóan megvédjék azokat. Az idei esemény érdekessége, hogy Sopronban utoljára 40 éve, 1977-ben Dr. Nikolics Károly és Dr. Horváth Dénes soproni gyógyszerészek szervezték meg a Rozsnyai Emlékversenyt. 

Az ünnepélyes megnyitó ünnepségen  Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki örömét és köszönetét fejezte ki, hogy a rendezvénynek a leghűségesebb várost választották a szervezők.

Köszöntőjében - az 1977-es helyi emlékverseny szervezőjére kitérve -  felidézte Dr. Nikolics Károly munkásságának kiemelkedő eseményeit és eredményeit, melyek szorosan kötődnek Sopronhoz és akit 1999-ben díszpolgárának választott a szülővárosa. Dr. Horváth Dénesnek munkássága során jelentős érdemei voltak a soproni Patikamúzeum létrehozásában, aki a soproni és megyei gyógyszerészképzések állandó előadója is volt. Munkásságát a magas színvonalú hivatásszeretet jellemezte, aki rengeteget dolgozott a gyógyszerellátás jövőjén. Dr. Horváth Dénest 2009-ben választotta díszpolgárának a leghűségesebb város. 

Dr. Fodor Tamás köszöntőjében kiemelte, hogy az emlékverseny a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság rendezvényei között különleges jelentőséggel bír, hiszen célcsoportját a fiatal, pályakezdő gyógyszerészek adják. A verseny a legnagyobb múltra visszatekintő rendezvénye a magyar gyógyszerész társadalomnak, ami egy féltett kincs és ami szerencsére évről-évre egy visszatérő ifjúsági seregszemle. 

A Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen a hétvégén tizenkilenc ifjú gyógyszerész méretteti meg magát, de ez mellett szakmai fórumra, előadásra is sor kerül valamint a résztvevők közösen megkoszorúzzák Dr. Nikolics Károly emlékművét valamint látogatást tesznek a Patikamúzeumban is.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek