| 2021. július. 11. | 2 perc olvasás

Sopron adott otthont a BMX Magyar Kupa döntőjének

Sopron adott otthont ezen a hétvégén a BMX Magyar Kupa döntőjének. A díjakat vasárnap délután adta át a helyezést elért versenyzőknek dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzatának elnöke.

Versenyzőkkel telt meg szombaton és vasárnap a soproni BMX-pálya, amely otthont adott a BMX Magyar Kupa utolsó két fordulójának, vagyis vasárnap délután derültek ki a kategóriák kupagyőztesei.

A díjátadón dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere azt emelte ki, hogy a városban nagy hagyománnyal bír a sportág, ráadásul az ország egyik legelső BMX-pályája Sopronban létesült. Az elmúlt időszakban is nagy sikereket értek el a BMX Sopron SE versenyzői, emellett már olimpiára is jutott el olyan versenyző, aki itt kezdett el kerekezni.


fotó: Griechisch Tamás

Hozzátette, hogy az önkormányzat támogatja a BMX Sopron SE törekvéseit, és nagy öröm, hogy számos gyermek leli örömét a sportágban. "A jövőben is minden erőnkkel azon leszünk, hogy ne csak fényes múltja, hanem dicső jövője is legyen a soproni BMX-ezésnek" – zárta a polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

A kupákat és az érmeket dr. Farkas Ciprián Csiszár Szabolcs alpolgármesterrel és Tóth Éva önkormányzati képviselővel, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzatának elnökével közösen adta át.


fotó: Griechisch Tamás

Lendvay Márta, a MBX Sopron SE titkára elmondta, hogy kilenc kategóriában versenyeztek a résztvevők: U7, U9, U11, U13, U15, U17, U19, 19+ és 30+ korosztályokban, valamint összetettben.

ELÉRT EREDMÉNYEK:

A Magyar Kupa 4–5., soproni fordulójában dobogós helyet szerzett:
U7: Táp Gergő 3., Szél Ádám 3.
U9: Jung Barnabás 2., Benke Bianka 3., 1.
U11: Lengyel Gellért 1., 1.
U13: Csuport Ádám 1., 1., Kreisz Kristóf 2., 2.
U15: Farkas Bendegúz 1., 1., Torma Zalán Milán 2., Czisztler Dániel 3., 3.
U17: Czisztler Hanna 2.
U19+: Mészáros Krisztián 2., 2., Szijártó Szabolcs 3., 3.


Az ötfordulós Magyar Kupa 2021-es összesített eredményei:
U7: Táp Gergő 3.
U9: Benke Bianka 1.
U11: Lengyel Gellért 1.
U13: Csuport Ádám 1.
U15: Farkas Bendegúz 1.
U15W: Horváth Sára Júlia 1., Udvardi Panka 3.
U17W: Czisztler Hanna 1.
U19+: Mészáros Krisztián 2.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: bmx

Legnépszerűbb cikkek