| 2017. április. 27. | 1 perc olvasás

Sopron adott otthont az ICTE projekt zárókonferenciájának

2017. április 27-én került megrendezésre Sopronban a Pannonia Hotelben a Iron Curtain Trail Experience konferencia, amely az Eurovelo 13-as útvonal gyakorlati tapasztalatairól és problémáinak megvitatásáról szólt.

A rendezvény a Vasfüggöny út tapasztalata (Iron Curtain Trail Experience) projekt keretében valósult meg, amit az Európai Unió COSME programja támogatott.

A konferencia célja volt, hogy a kerékpáros és turisztikai ügyekben érdekelt európai, országos és regionális döntéshozókat és érdeklődőket összehívja az Eurovelo 13-as útvonal problémáinak megvitatására.

A konferencia lehetőséget nyújtott a jelenlegi fejlesztések, a jövőbeni tervek és ötletek megosztására a kerékpározással és az Eurovelo hálózattal kapcsolatban, közös kezdeményezések és lehetséges szinergiák kialakítására valamint a "Vasfüggöny út" projekt eredményeinek bemutatására.

A nyitott beszélgetésben részt vettek többek között az Európai Kerékpáros szövetség, nemzeti kerékpáros koordinátorok és nemzeti Eurovelo Koordinációs Központok munkatársai, a regionális és megyei önkormányzatok vezetői valamint a fenntartható közlekedés témakörében érdekelt szereplők.

Kiemelt témája volt a konferenciának a Vasfüggöny kerékpárút és a magyar-osztrák-szlovák hármashatár térség fenntartható közlekedése és turizmusa.

A konferencián az előadások mellett bemutatásra kerültek promóciós videók és az ICTE mobil applikációja is, de panelbeszélgetések is színesítették a programot, melyeken az európai és nemzeti kerékpáros hálózatok és fenntartható közlekedési stratégiák jelenlegi tevékenységeiről is szó volt, de kiemelten foglalkoztak a következő 3 év terveivel is az Eurovelo utakra fókuszálva. 

A konferencián aktív vendégként részt vett többek közt Michael Cramer, Európai Parlamenti képviselő és Révész Máriusz,  Kerékpározásért felelős kormánybiztos is.

Legnépszerűbb cikkek