| 2017. április. 28. | 1 perc olvasás

Sopron Balett: Állva tapsolták Álmos legendáját

Felállva, zúgó vastapssal, hosszan ünnepelte a közönség az Álmos legendája című produkció stábját Pozsonyban, a ružinovi kultúrházban. A Sopron Balett átütő sikere után szóba került és körvonalazódik a visegrádi országok tánctalálkozójának közös megrendezése.

A Pozsonyi Magyar Intézet meghívására érkezett a Soproni Petőfi Színház tánctagozatának, a Sopron Balettnek az előadása Szlovákiába, ahol telt ház várta az együttest. Szarka Gyulának, a Ghymes együttes Kossuth-díjas alapítójának, Szálinger Balázs József Attila-díjas költőnek és Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművésznek az alkotása iránt élénk érdeklődés mutatkozik. A magyar őstörténetről még nem készült táncmű, országos érdeklődés övezte  a tavaly tavaszi bemutatót. A soproni sikeres premier után - tíz perces vastapsot kapott a stáb -  Pápán, Szarvason, Budapesten és Tatabányán is látható volt már a produkció.

Most a Pozsonyi Magyar Intézet szervezésében valósult meg a vendégszereplés, amelyet élénk médiaérdeklődés övezett.

Pataki András a Soproni Petőfi Színház igazgatója is nagyon örült a minden várakozást felülmúló sikernek, a közönség lelkes fogadtatásának, az ünneplésnek. A direktor tárgyalt a jelen lévő kulturális vezetőkkel arról, hogy megrendezik a visegrádi országok (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia) tánctalálkozóját, és ennek először Sopron adna otthont.


fotó: Torma Sándor

fotó: Torma Sándor

fotó: Torma Sándor

Legnépszerűbb cikkek