| 2020. november. 25. | 1 perc olvasás

Sopron Balett az Őszi Tánchéten

A Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett A szving meg a tangó előadása vesz részt 9. Sissi Őszi Tánchéten online formában november 27-én (pénteken) este nyolc órakor. A nagyszabású fesztivál házigazdája továbbra is a Közép-Európa Táncszínház.

A vidéki táncműhelyek bemutatkozását segító hagyományos rendezvényen a soproniak nem először vesznek részt. A közönség az elmúlt években láthatta Alekszej Batrakov koreográfiájában A csodatévő lány és a Lángoló szív előadásokat, illetve Rovó Péter Csinovnyik, valamint Mozart szelet című koreográfiáit. Ugyancsak nagy sikerrel szerepelt a fesztiválon Demcsák Ottó munkája, a Labirintus.

Idén a virtuális térben rendezik meg a fesztivált november 24. és 30. között. A leghűségesebb város táncműhelye és az osztrák csoport közös munkája  az elmúlt évek egyik legnagyobb sikert elért produkciója volt. Hat nemzet (magyar, orosz, olasz, brazil, dél-afrikai, mexikói) táncosai léptek színpadra. A látványos táncjáték különlegessége volt, hogy a soproni Local Vintage Company zenekar a színpadon játszott végig. A szving meg a tangó stábja nagy ünneplés közepette búcsúzott el tavaly a soproni nézőktől, akik zúgó vastapssal köszönték meg a mindenki számára feledhetetlen 23 előadásból álló sorozatot. A csapat köré valóságos rajongótábor alakult ki, akadt, aki többször is megnézte a látványos táncelőadást.  A szving koreográfiáját Rovó Péter, az argentin-tangó jelenetekét Szakál Attila készítette. A rendező Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus volt.

A budapesti fesztivál online programjában pénteken tekinthető meg az előadás.

Borítókép forrása: soproniszinhaz.hu

Legnépszerűbb cikkek