| 2016. augusztus. 25. | 1 perc olvasás

Sopron Balett: Díjeső Álmos legendájának

Három díjat nyert az Álmos legendája című táncmű az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon Szarvason. A Sopron Balett előadása a szakma és a közönség tetszését egyaránt elnyerte.

Az ötéves rendezvénysorozat keretében idén a színházművészeti elismerések átadása mellett a cirkusz- és táncművészeket is díjazták, ugyanis a Szarvasi Vízi Színházban már hagyományosan egyre több az ilyen műfajú előadás.

A Sopron Balett először szerepelt ezen a játszóhelyen, mégpedig az Álmos legendája című táncművel. Szarka Gyula, a Ghymes együttes Kossuth-díjas alapítója, Szálinger Balázs József Attila-díjas költő és Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus, táncművész alkotása a Sopron Táncegyüttes tagjainak közreműködésével három elismerést is begyűjtött. 


fotó: soproniszinhaz.hu

Szarka Gyula zeneszerzői különdíjat kapott az új zenemű megalkotásért. Az Álmos szerepében látható Bolla Dániel a legjobb férfi táncművésznek járó elismerésben részesült. Mindemellett a zsűri a produkciónak ítélte oda a leglátványosabb táncjátéknak járó díjat.  A fesztivál eddigi történetében másodszor fordult elő, hogy egy előadás három szakmai díjat nyert.

Legnépszerűbb cikkek