| 2017. február. 18. | 1 perc olvasás

Sopron diplomás „nagykövetei”

Kilencven végzős vette át oklevelét a közgazdaságtudományi karon.

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának ünnepélyes diplomaosztó kari tanácsülésén pénteken tanulmányaik befejezését követően 90 végzős hallgató vehette át oklevelét.

– Önök mostantól a nagyköveteink lesznek! Kérem, tudásukkal, szorgalmukkal bizonyítsák, hogy jó döntés volt bennünket választani tanulmányaik színhelyéül, mert nálunk nem a nagyság hirdetése, a számok misztériuma számít, hanem a hallgató, aki kíváncsi, aki tanulni szeretne, és aki kezünkbe adta sorsa formálását! Önök megbíztak bennünk, és mi bizalommal háláljuk ezt meg! – mondotta dr. Fábián Attila dékán a diplomaosztó kari tanácsülésén.

A közgazdaságtudományi kar tizenkét szaka, illetve szakképzése közül a legnépszerűbb a pénzügy és számvitel volt, ahol 25 fő, míg gazdálkodási és menedzsment szakon 23 hallgató végzett. Huszonhatan nyelvvizsga hiányában csak igazolást kaptak arról, hogy a záróvizsga-bizottság előtt sikeres államvizsgát tettek. A hallgatók még a Nyugat-magyarországi Egyetemen kezdték meg tanulmányaikat, de diplomájukat már a Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán vették át. 

Dr. Fábián Attila dékán Föőr Viktória okleveles közgazdásznak adja át diplomáját
Dr. Fábián Attila dékán Föőr Viktória okleveles közgazdásznak adja át diplomáját
Fotó: Pluzsik Tamás

– Fantasztikus éveket töltöttem Sopronban: a tudás mellett életreszóló barátságok is köttettek az elmúlt évek során – mondta Föőr Viktória okleveles közgazdász. – A barátságok mellett szerelmek is szövődtek: reményeim szerint az én esetemben ez is életreszóló lesz, hisz a kedvesem néhány hónap múlva fejezi be erdőmérnöki tanulmányait. Hamarosan már mindketten soproni diplomával a zsebünkben és az itt megszerzett tudással a fejünkben kezdjük el a nagybetűs életet.

A diplomaosztó ünnepségen dr. Fábián Attila a kari alapítású Széchenyi István Emlékérem kitüntetést adományozta dr. Marta Zagoršekovának, a Pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Kar egyetemi docensének, valamint Alma Mater kitüntetésben részesítette Lukács Ágota okleveles közgazdászt.

Legnépszerűbb cikkek