Sopron és környéke is szerepel a budapesti Utazás Kiállításon

Sopron, a Fertőrákosi Barlangszínház, a fertődi Esterházy-kastély és Hegykő is helyet kapott a budapesti utazási kiállításon. A rendezvényre a települések képviselői igyekeznek eljuttatni a legfontosabb és legérdekesebb attrakciókat, hogy megmutassák, mivel várják a környékre látogató turistákat.

Sopron és a Fertő-táj is bemutatkozik a budapesti négynapos utazási kiállításon. A Hungexpon szervezett rendezvényen az érdeklődők válogathatnak a falusi turizmus, az aktív és sportturizmus, a fürdők, gyógyfürdők kínálatából, valamint a kulturális programokból is.

Sopron és környéke már nem először szerepel az országos bemutatón. Az elmúlt évek alatt sokakkal sikerült megismertetni többek közt a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat.

A rendezvényen mindenki igyekszik a leglátványosabb módon bemutatni településük, vagy térségük jellemzőit és, hogy milyen attrakciókkal várják a turistákat.

A fővárosban bemutatkozik az idei év egyik legnagyobb sportrendezvénye is: a Magyarországról induló Giro d’Italia kerékpáros körverseny.  Az utazási kiállításon azonban nem csak magyar városok, hanem határon túli települések és régiók is bemutatkoznak. A Kárpátaljaiak például néptánccal hívták fel magukra a figyelmet.

A külföldiekkel azonban nem csak kiállítóként, hanem turistaként is számolnak a standoknál. A Fertő-táj – elhelyezkedéséből adódóan - pedig kimondottan készül a határon túlról érkezőkre is. 

Az érdeklődés mellet a megnövekedett forgalom is érződik a környéken, hiszen például egy legutóbbi felmérés szerint a Fertő-tájon elhelyezkedő Hegykő már a 6. helyet foglalja el látogatottsága alapján a magyarországi fürdőhelyek között.

Legnépszerűbb cikkek