| 2021. december. 15. | 1 perc olvasás

Sopron és környéke nemzetiségi találkozó

December elején, Szent Borbála napján a Kópháza Horvát Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére megtartották a Sopron és környéki intézményfenntartó nemzetiségi önkormányzatok első találkozóját. A rendezvényen részt vettek a nemzetiségi önkormányzatok képviselői, valamint az intézmények vezetői.

Mivel a járványügyi helyzet nem tette lehetővé a személyes találkozást, ezért a megbeszélést online formában tartották meg. Rövid bemutatkozás után a résztvevők konkrét helyzetekről és problémákról beszélgettek.

A jelenlevő képviselők és pedagógusok üdvözölték ezt a kezdeményezést, hiszen ez egy közös gondolkodás és információcsere kezdete lehet. A kellemes légkörben zajló megbeszélésen újabb és újabb ötletek születtek arra, hogy miképpen lehetne még szorosabban és eredményesebben együttműködni. Mindenki azon a véleményen volt, hogy ezt a kezdeményezést tovább kell gondolni, és a jövőben konkrétan fel kell vázolni a megoldandó feladatokat, elérendő célokat.

A következő nemzetiségi találkozókon áttekintik a résztvevők a környékbeli nemzetiségek jelenlegi helyzetét, készülnek a következő nemzetiségi választásokra Magyarországon, számba veszik a feladatokat és felelősségeket, és azt, hogy a jövőben milyen formában lehetne még hatékonyabban és sokkal jobban képviselni közös érdekeiket Sopronban és környékén.

Ez a találkozó lélekben mindenki megerősített abban, hogy igenis megéri harcolni a fennmaradásért, és hogy mindenekelőtt rajtunk múlik, milyen lesz a jövőben Sopron és környéke nyelvi „térképe”.

Legnépszerűbb cikkek