| 2019. április. 8. | 2 perc olvasás

Sopron fejlődésével ismerkedtek a nyugdíjasok

Mi teszi ki Sopron költségvetésének zömét? Hogyan fejlődik a város? Mik biztosítják településünk alappilléreit? A hétfői ülés keretében választ kaphattak egyebek mellett ezekre a kérdésekre is a Soproni Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai.

- Klubunkban minden félévben eltervezzük azt, hogy milyen előadásokat szeretnénk hallgatni - tudtuk meg Dr. Koltai Miklósnétól, a Soproni Lővéri Nyugdíjas Klub vezetőjétől. - Ennek apropóján kértük Dr. Simon István alpolgármestert, hogy tájékoztassa klubunkat a város költségvetéséről, gazdálkodásáról, pénzügyi stabilitásáról, illetve a kiemelkedő fejlesztésekről - fűzte hozzá.

- Kijelenthető, hogy a város magas színvonalon való működtetésére megvannak a feltételek - szögezte le Dr. Simon István alpolgármester. - Ez köszönhető a szorgalmas civileknek és a lelkiismeretes vállalkozóknak, akik biztosítják a költségvetés alapvető bevételi forrását, az adókat. Ennek köszönhetően az önkormányzat nem csak a kötelező feladatokat tudja ellátni kiválóan, de sok önként vállalt programmal, fejlesztéssel is hozzá tud járulni ahhoz, hogy a város lépésről-lépésre egyre korszerűbb és komfortosabb lehessen. Így az önkormányzat támogatja a sportot, ugyanis Sopron sportváros, de a kultúrába is ad forrásokat, mivel városunk e téren is nagyon gazdag. Emellett támogatja a civil szervezeteket, mivel egy település annál rangosabb, minél erősebb a benne lévő civil háló - fejtette ki az alpolgármester, aki az önkormányzati cégek világába is nyújtott betekintést. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Simon Istvántól azt is megtudhatták a klub tagjai: a város fejlődése a Magyar Kormánynak is nagyban köszönhető. Ennek egyik legfontosabb eleme a Modern Városok Program, amelyet Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok mutatott be a szépkorúaknak. - A program 2015 februárjában kezdődött meg városunkban, amikor idelátogatott Orbán Viktor, Magyarország miniszerelnöke - emelte ki. - Ez átfogó kezdeményezés, ami azt célozza, hogy az a fajta túlsúly, ami Budapest és az ország egyéb részei között fennáll, kicsit enyhüljön, és a vidéki megyi jogú városok is a fejlődés útjára lépjenek. Sopronban ennek 5 lába van, amelyek kibontakozása már most látható - hangsúlyozta a városi tanácsnok, aki az európa parlamenti választásokkal kapcsolatban is átadott fontos információkat az időseknek.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

- Köszönettel tartozunk az olyan kreatív és aktív civil szervezeteknek, mint a Soproni Lővér Nyugdíjas Klub - emelte ki Tóth Éva, a Jereván Lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke. - Ugyanis ennek a szervetnek a tagjai valóban tesznek a közösségért, például a Jereván Lakótelepen tartott programok szervezése által - fejtette ki az elnök, aki hozzáfűzte: az ilyen igényes és aktív polgárok által befizetett közpénznek köszönhetően a lakótelep is alapvetően meg tudott újulni.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek