| 2023. december. 10. | 1 perc olvasás

Sopron Gospel - adventi koncert

December 10-én, advent második vasárnapján tartott koncertet a Sopron Gospel együttes a soproni Nagyboldogasszony templomban (Kecske-templom). A koncert a Soproni Advent egyik eseménye volt, amely igazi ünnepi hangulatot teremtett a résztvevők számára.

fotó: Hidegh András

„Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!” – ezzel az evangéliumi részlettel kívánt lelki feltöltődést a résztvevőknek Filep Márk önkormányzati képviselő.

fotó: Hidegh András
2005 őszén Szilágyi Mária soproni énekes létrehozta a Lovely Sun elnevezésű zenekart, mely gospel dalokat adott elő. Az együttes 2006 novemberére átalakult, és Sopron Gospel néven folytatta tevékenységét. A zenekar 10 tagja különböző műfajokban kipróbálta már magát. Van köztünk olyan, aki a jazz világában, van, aki a blueséban ismerte ki magát. Ami majdnem mindegyikünkben közös: sok év rutin a tánczenében. Az együttes az utóbbi két évben ismert dalok átdolgozásával is kibővítette műsorát, mondhatni „gospel köntösbe” bújtattak néhány általuk nagyon kedvelt világslágert.

A gospel dalok általában erőteljes érzelmeket közvetítenek, jellemzőjük a lelkesítő ritmus, erőteljes vokális előadás, és gyakran hangsúlyosak az improvizációk és az érzelmes szólamok. A gospel zene sokszor összekapcsolódik az ünnepléssel.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek