| 2017. március. 24. | 1 perc olvasás

Sopron is csatlakozik a Föld Órája kampányhoz

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosának jelentősebb intézményein, épületein. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája egy ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak is tenni is érte.

2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is. Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat. A kezdeményezésről még több információt a foldoraja.hu weboldalon találhatnak meg az érdeklődők.

A leghűségesebb város a hagyományoknak megfelelően csatlakozik az akcióhoz, így szombaton este több soproni épület és szobor sem fog díszkivilágításban pompázni, helyben is felhívva a figyelmet  a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

A Mária-szobor sem lesz megvilágítva szombat este
A Mária-szobor sem lesz megvilágítva szombat este
fotó: Leczovics Zsolt

A kampány idei nemzetközi reklámfilmjében egyébként mi felfedezni véltük a soproni Dirty Led Light Crew csapatát is pár képkocka erejéig: 

Earth Hour 2017: Ten Years of Impact

WWF's Earth Hour shows us how each of us can be heroes for our planet, our home. Our actions today can change our tomorrow - together, let's #ChangeClimateChange. Join the movement at http://www.earthhour.org/ClimateAction/ today. Earth Hour 2017 will take place on Saturday 25 March 8:30 p.m.

Legnépszerűbb cikkek