Sopron is csatlakozik a Nagy Táncválasztó országos eseményéhez

Sopron idén első alkalommal csatlakozik a Nagy Táncválasztó elnevezésű országos eseményhez vasárnap. Városunkkal együtt 11 településen rendezik meg a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében az eseményt.

Sopron mellett Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon és Budapesten mintegy 60 táncpedagógus közreműködésével, több mint 40 táncstílust próbálhatnak ki az érdeklődők. Az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal-beszélgetéseken, táncfilmvetítéseken és táncelőadásokon is részt lehet venni.

A szervezők tájékoztatása szerint az április 29-ei tánc világnapja alkalmából 2019-ben hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első Nagy Táncválasztó workshopot, amely mára több ezres közösséggé vált. A Válaszd a táncot! Válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl fontos a tánc és a mozgás széles körű népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat.

Sopron először csatlakozik a rendezvényhez, a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban tánc aerobik, modern jazz, esküvői tánc, hastánc, néptánc, mazsorett és street jazz is választható. A táncórák mellett a Liszt-központban táncfilmvetítés, a Soproni Petőfi Színházban a közelmúltban elhunyt tánc-fotográfus, Kanyó Béla kiállítása és táncgála is várja a közönséget.  

A szervezők tájékoztatása szerint az országos programsorozat eseményei ingyenesek, ám a workshopokon történő részvétel regisztrációhoz kötött. A járványügyi szabályok miatt a táncórákon limitált létszámú érdeklődőt fogadnak. Regisztrálni szeptember 25-én 22 óráig az esemény honlapján, a www.nagytancvalaszto.hu oldalon, az adott város órarendjét ismertető felületen lehet.

 

Borítókép: illusztráció, forrás: Sopron Média archív

Címkék: tánc

Legnépszerűbb cikkek