| 2017. december. 12. | 2 perc olvasás

Sopron is támogatja Győrt az Európa Kulturális Fővárosa pályázatban

Győr pályázatát, miszerint 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa szeretne lenni Sopron Megyei Jogú Város is támogatja. Az erről szóló megállapodást kedden írta alá Dr. Fodor Tamás polgármester a megyeszékhelyen.

Sopron mellett a Pannonhalmi Főapátság, a győri Széchenyi István Egyetem,  a Kereskedelmi és Iparkamara, a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély és a  Fertő-Hanság Nemzeti Park is támogatja a megyeszékhely pályázatát, amelynek ünnepélyes megerősítésére kedden került sor Győrben. 

Borkai Zsolt, Győr polgármestere az ünnepélyes aláírási ceremónián elmondta, hogy a támogatói partnerek csatlakozásával olyan sokszínű lesz Győr pályázata, amely európai szinten is komoly figyelemre lehet méltó, hiszen a régió kiemelkedő kulturális szereplőivel írt alá együttműködési megállapodást. . A partnerek közös programelemekkel, kulturális kínálatukkal, épített és természeti értékeikkel segítik Győr pályázatát, de abban is egyetértettek, hogy a pályázatírás folyamatában születő tervek megvalósítása a cím elnyerésétől függetlenül a jövőben a térség kulturális, turisztikai és gazdasági fejlődését szolgálja.

Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy megtisztelő, hogy Győr partnere lehet  a Leghűségesebb város ebben a rangos megmérettetésben, hiszen a cél közös, kulturális értékeink bemutatása mindnyájunknak fontos. Hozzátette, Sopron városa csodálatos környezetével és olyan kulturális és művészeti értékeivel tud segíteni, mint a Soproni Ünnepi Hetek, vagy a Barlangszínház páratlan miliője. „Kívánjuk, hogy járjon sikerrel Győr, ami az egész térség presztízsét növelné.” - zárta szavait Sopron polgármestere. 

Az ünnepségen Győr város kulturális kisfilmjét Burai Zsolt és zenésztársai élőben kísérték az erre az alkalomra írt zeneművel. A programban a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei közreműködtek.


fotó: O. Jakócs Péter / gyorplusz.hu

fotó: O. Jakócs Péter / gyorplusz.hu

fotó: O. Jakócs Péter / gyorplusz.hu

fotó: O. Jakócs Péter / gyorplusz.hu

Legnépszerűbb cikkek