| 2021. május. 27. | 2 perc olvasás

Sopron és környéke kerékpáros fejlesztései

A Mozaik című magazin műsor vendége volt Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője, akivel az elmúlt időszak kerékpáros fejlesztéseiről beszélgettünk.

A járványügyi helyzetben felértékelődtek a szabadidős tevékenységek és egyre többen kívánják aktívan eltölteni az idejüket. Sopron kiváltságos helyzetben van, hisz a világörökség részének számító Fertő-tó kedvelt kerékpározási útvonal. Teljes egészében megkerülhető, mind a magyar, mind pedig az osztrák oldalon. Barcza Attila elmondta, hogy a Fertő keleti oldalán Pomogynál csatlakozik rá az osztrák biciklis úthálózatra a magyar és ezt a 6 km-es szakaszt több, mint 300 millió forintból sikerült teljesen megújítani. Ezen a részen, kiszélesedett az út és új burkolatot kapott, így kényelmesen megérkezhetünk kerékpárral Fertődre az Eszterházy kastélyhoz.


Foto: Griechisch Tamás

A kormány és a Sopron Fertő Zrt. támogatásával Fertőújlak teljes főutcája is teljesen megújult és kerékpáros felfestést kapott. De tovább tekerve megérkezhetünk a Fertő-Hanság Nemzeti park csodás természeti kincseinek felfedezéséhez, vagy a Sarródi Kócsagvárhoz is. A Fertő part keleti része bővelkedik a látnivalókban, így minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes látványosságot.- hangsúlyozta Barcza Attila

Sopron-Tómalom-Fertőrákos szakasz is be lett kötve a biciklis úthálózatba, mely tovább növeli az esélyét, hogy két keréken juthatunk el újabb és újabb látványosságokhoz.

De a sok biciklizés után jól eshet egy kis pihenés is. 17 kerékpáros megállóhelyet alakítottak ki az elmúlt időszakban a környéken. Egységes arculatban, kényelmes megállópontokat telepítettek, ahol asztalok, padok, ivókutak várják a kirándulókat. Nagy méretű turisztikai tájékoztatókat is helyzetek ki ezekre a pontokra, biztosítva a könnyebb tájékozódást.  


Foto: Griechisch Tamás

A kerékpáros projekt része a Csillag túra központ Fertődön. Ez amellett, hogy egy kerékpáros pihenő pont, beszerzésre került 40 darab különböző kerékpár, tandem bicikli is, melyeket majd használhatnak az oda érkezők. Ez egy olyan pont, ahol lehet, pihenni, tájékozódni, de akár innen is lehet indítani egy csillagtúrát. - mondta el a Barcza Attila országgyűlési képviselő.

Legnépszerűbb cikkek