Sopron környéki települések polgármesterei: fegyelmezettebbek vagyunk

  2020. október 25. - www.sopronmedia.hu

Megkérdeztük Sopron környékén fekvő községek polgármestereit arról, hogy a településükre hogyan hat a koronavírus második hulláma. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az emberek hogyan viselik ezt a rendkívüli helyzetet – pozitív, biztató válaszokat kaptunk!

Lövő: továbbra is példaértékű az összefogás és nagy a fegyelem

- Annyiban mindenképpen más a második hullám, mint az első, hogy már valamennyi ismeretünk van a vírusról – emelte ki Hollósi Gábor, Lövő polgármestere. - A település szempontjából a közösségi rendezvények elmaradása, átütemezése nagy feladat. Sajnos az idősek klubját időlegesen be kellett zárni, illetve a bölcsődében is volt szünet megbetegedés miatt. Azonban mivel mindenki érzi a dolog súlyát, ezért mindenki jól viseli, és elfogadja a helyzetet. Az összefogás is változatlan, amennyiben támogatás kell valakinek, akkor az önkormányzat munkatársai, illetve az önkéntesek besegítenek – fejtette ki.

Hollósi Gábor, Lövő polgármestere

Hollósi Gábor, Lövő polgármestere

Archív felvétel

Hollósi Gábortól megtudtuk: Lövőn betartják az érvényben lévő rendelkezéseket. - A településen élők magatartása és fegyelme szerencsére jó. Mindenki tudja, hogy követni kell az előírásokat. Már mindenkinek a környezetében fordult elő megbetegedés, így az emberek jobban tapasztalják, hogy komolyan kell venni a dolgokat, oda kell figyelni a higiéniára. Megszokták, hogy az orvoshoz időpontot kell kérni, vagy, hogy zárt helyen ügyintézés esetén kint kell várakozni. Voltak néha azért kisebb problémák, de van nagyon jó példám is. A bölcsőde bezárását követően Lövői Gergely, egy helyi takarító cég tulajdonosa felajánlotta az egész intézmény ózonos fertőtlenítését – osztotta meg velünk Hollósi Gábor.

Sopronkövesd: az emberek fásultabbak, de szabálykövetőek

Fülöp Zoltán, Sopronkövesd polgármestere is kiemelte: a második hullámban az emberek már könnyebben és rugalmasabban elfogadják a szigorításokat – ugyanis míg az első hullámban csak hallottak az emberek esetekről, most már a közvetlen környezetükben közösségükben, családjukban is jelen van a vírus. - Mivel nem látszik a vége, szabálykövetőnek, de fásultabbnak érzem az embereket – világított rá a polgármester.

Archív felvétel

A koronavírus második hulláma Sopronkövesden is rendkívüli döntéseket von maga után. - Mivel az iskolánk egyik osztályában is megjelent a vírus, az olyan jellegű alkotóházi teremhasználatokat, amelyek iskolásokhoz, az intézményi dolgozókhoz kötődnek ideiglenesen beszüntettük. Erre példa a délutáni nyelvoktatás, a citera és néptáncoktatás, valamint a jóga – mondta el nekünk Fülöp Zoltán, aki hozzáfűzte: "nagy dilemma volt számunkra, hogy a szeptember 18-a 20-a között zajló Kulturális Örökség Napjait megtartsuk-e, hiszen erre a programra nagyon sok látogató érkezik a falun túlról is. Utólag jól döntöttünk, hogy megtartottuk, hiszen jó időben, sok látogatóval és esemény, fertőzés nélkül zajlott le a 3 nap".

Borítókép: korábbi felvétel; illusztráció! Forrás: Sopronkövesd Község Önkormányzata

Kérem, várjon... Kérem, várjon...