| 2023. június. 10. | 1 perc olvasás

Sopron legtündéribb fesztiválja – idén is tündérek és manók vették birtokba az Erzsébet-kertet

Az egyik legkedvesebb gyerekprogram Sopronban minden évben a Tündérfesztivál, melyre rengeteg érdeklődő család érkezik ki, hogy elvarázsolódjon a mesevilágban. A 16. Tündérfesztivál tematikája a víz, így a programok is ezt tükrözték.

Tündérek és manók lepték el az Erzsébet-kertet. Igazán izgalmas jelmezek születtek idén is. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is kedvet kapnak ilyenkor, hogy egy kicsit bolondozzanak.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényt Kóczán Péter, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója nyitotta meg:" Egész évben készültünk a Soproni Ünnepi Hetekre, melynek a Tündérfesztivál a megnyitója. Nagyon örülünk, hogy az időjárás kegyes volt hozzánk, és ugyan a víz jegyében zajlik a program, de nem esőben."

Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntő beszédében elmondta: "Jó látni, hogy évről évre az Erzsébet-kert mesebeli hellyé változik. Ilyenkor a gyerekek vannak a főszerepben. Sopron városának nagyon fontos, hogy olyan szabadtéri rendezvényeket szervezzen, ahol az egész család jól érzi magát. A 65. Soproni Ünnepi Hetek veszi kezdetét a mai napon. A SopronFest mint méltó felütés, a Soproni Borünnep a város gasztronómiai ünnepe, a Soproni Ünnepi Hetek pedig méltó folytatása lesz a programsorozatnak. "

Fotó: Griechisch Tamás

 Idén a víz a fő témája a fesztiválnak, így a programok között vízipark, vízilabdások, tűzoltók és a Soproni Vízmű szakemberei készültek érdekességekkel. 

Fotó: Griechisch Tamás

A Tündérfesztivál nyitotta meg a 65. Soproni Ünnepi Heteket. „Ünnepeld a múltat, inspiráld a jövőt!” - ezzel a mottóval vette kezdetét szombaton a SÜH. A háromhetes fesztivál a város értékeit mutatja be koncerteken, kiállításokon, színházi előadásokon, sport- és ifjúsági rendezvényeken keresztül.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek