| 2020. november. 30. | 1 perc olvasás

Sopron lesz jövőre az egyetemi közgazdászképzés fővárosa

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara kapta meg a 2021. évi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciójának rendezési jogát.

A tudományos diákköri tevékenység a felsőoktatásban zajló tehetséggondozás törvényben is rögzített formája, a TDK-műhelyek kutatási eredményeinek országos seregszemléje a kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK), mely a hazai felsőoktatás egyik legrangosabb rendezvénye. Az OTDK 16 szekcióban zajlik, melyek közül az egyik legnépesebb a Közgazdaságtudományi Szekció.

Az április 22-24. között megrendezésre kerülő rendezvényen a közgazdász képzőhelyek hallgatói az egész Kárpát-medencéből, hazánkból és a határon túlról is képviseltetni fogják magukat, várhatóan 40-45 tagozatban 300-400 dolgozatot fognak előadni, megvitatni és értékelni. Ezért elmondhatjuk, hogy 2021 tavaszán Sopron lesz az egyetemi közgazdászképzés fővárosa!

A pandémia miatt nagy a bizonytalanság, hogy lesz-e visszaesés, az elmúlt két OTDK-n, 2017-ben és 2019-ben is mintegy 360 dolgozat került bemutatásra. A bizottságokban a felsőoktatásban részt vevő oktatók krémje képviselteti magát. Emellett középiskolásoknak is lesznek párhuzamosan szakmai foglalkozások. A megnyitó- és záróünnepség, valamint tagozati ülések mellett több kötetlen programra is sor kerül a tervek szerint, így közösségi és sportprogramok is lesznek a rendezvényen. Összességében 800 embert érint ez a konferencia, mely egy nemzeti szintű, magas rangú rendezvény lesz, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Sopron Megyei Jogú Város is támogat.

A Soproni Egyetem fontos küldetése a fenntarthatóság megjelenítése úgy a tudományos kutatásokban és az oktatásban, mint a mindennapokban. Ezért a rendezvényt is a "zöld gondolat" mentén szervezik meg. 

Legnépszerűbb cikkek