| 2021. május. 10. | 1 perc olvasás

Sopron nagyra becsüli a mentők önzetlen szolgálatát

Május 10. a mentők napja. Ma 73 éves az országos mentőszolgálat és 134 éves a magyarországi szervezett életmentés. Sopron közössége is nagyra értékeli a mentők munkáját, ezt a hálát Farkas Ciprián polgármester tolmácsolta a soproni mentőállomáson hétfőn.

Ajánlás alapján a soproni mentőállomás legkiválóbb dolgozói –Bujtás József mentőtiszt, Lükő Péter mentőtiszt, Balogh Áron mentőápoló, Kiss Gábor mentőgépkocsi-vezető – vehettek át jutalmat a mentők napja alkalmából az önkormányzattól.


Fotók:Griechisch Tamás

A köszöntés alkalmával Farkas Ciprián polgármester kiemelte: „A mentők napján minden évben kifejezzük nagyrabecsülésünket a mentőállomáson dolgozók iránt, idén különösen fontos ez, hiszen a pandémia miatt még nagyobb teher nyugszik a vállukon. Munkájukhoz az önkormányzat is hozzájárult, hiszen támogattuk egy mentőautó beszerzését, amelyet hamarosan használatba is vesznek.”


Fotók:Griechisch Tamás

Fotók:Griechisch Tamás

dr. Lórántffy Mária, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének régióigazgatója is kifejezte elismerését a Soproni Mentőállomás dolgozóinak. - Mindenki aki mentődolgozó, erején felül teljesített – mondta.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek