| 2016. április. 21. | 1 perc olvasás

Sopron nem jó terep a bűnözőknek

A Soproni Rendőrkapitányságon tartottak ma sajtótájékoztatót az újonnan kibővített, többfunkciós kamerarendszer birtokbavétele kapcsán. (Nyitókép: Mészáros Nikolett)

A térfigyelő rendszer bővítésével kapcsolatban Dr. Simon István alpolgármester a helyszínen a következőket mondta: „Örömteli, hogy az emberek személy és vagyonbiztonságának javítása érdekében folyamatosan jelentős biztonságtechnikai fejlesztések történnek városunkban. Eddig közgyűlési döntés alapján közel 50 közterületi helyen, több mint 50 millió forint értékben közterületi kamerarendszert építettünk ki és kötöttünk be a rendőrségi központba.” Hangsúlyozta: a rendőrség elemző-értékelő munkája különösen fontos, hiszen ennek köszönhetően a szabálysértések és bűncselekmények könnyebben felderíthetők.

„Azt üzenjük azoknak az embereknek, akik rosszban sántikálnak, hogy ne tegyék, mert Sopron ilyen szempontból nekik nem jó terep.” – zárta a gondolatait az alpolgármester.


Fotó: Mészáros Nikolett

Szabó Jenő rendőr alezredes, kapitányságvezető elmondta, a rendszer részeként jelenleg 47 kamera működik, ebből több rendszámfelismerő funkcióval bír, amely nagy segítséget jelent a járművek beazonosításában. A kamerarendszertől - preventív hatása és bűnmegelőzési jellege mellett – eredményes javulást várnak a bűnfelderítés terén is. Majd hozzátette: „A rendszer bővítésének köszönhetően Sopron még biztonságosabb város lesz az itt lakóknak és az ide látogatóknak egyaránt.”

Legnépszerűbb cikkek