| 2018. március. 21. | 2 perc olvasás

Sopron rendezi a női kosárlabda Euroliga Final Fourt

Amint az közismert, a legmagasabban rangsorolt női kosárlabda klubsorozat, az Euroliga négyes döntőjében a Sopron Basket révén magyar együttes is érdekelt. A FIBA Europe megkeresésére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeres intenzív egyeztetést folytatott a financiális háttér megteremtése érdekében. Ennek eredménye, hogy kormányzati támogatással, Sopron városa az MKOSZ és a Sopron Basket összefogásának eredményeképpen április 20-22. között Sopron adhat otthont a sorozat döntőjének.

Az erről szóló megállapodást szerdán Kamil Novak a Fiba európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter az MKOSZ főtitkára, valamint Török Zoltán a Sopron Basket ügyvezetője írta alá.

Kamil Novak: Sopron komoly kosárlabda múlttal rendelkező város. A Magyar Kosárlabda Szövetség, a soproni klub profi hátterére építve választotta ki a várost 2015-ben a FIBA Női Kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportjának, majd több utánpótlás kontinens tornának, így az előttünk álló U20-as Női Európa bajnokságnak is otthonául. A kiváló tapasztalatok, és az MKOSZ teljes támogatását élvezve, biztos vagyok benne, hogy egy sikeres, igen jól szervezett FINAL4 előtt állunk!

Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke kiemelte, a Sopron Basket sikere az elmúlt évtized legnagyobb eredménye a magyar klubkosárlabdában. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének természetes volt, hogy mindenben segítjük a klubot és a várost a rendezés jogáért folytatott tárgyalásokban. Köszönet a kormánynak, hogy felismerve a négyesdöntő jelentőségét, a klub sportsikerét, a rendezvény mellé állt. Sopron sokszorosan bizonyított házigazdaként, hiszen adott otthont felnőtt női Eb-nek, utánpótlás kontinenstornáknak, biztosan kiváló házigazdája lesz a női Euroliga négyesdöntőjének is. Ez a rendezés Sopron városa, a helyi klub, s kiemelten a magyar kosárlabdázás hatalmas sikere!

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere elmondta, hogy Sopron nemzeti sportváros, a kosárlabdázás magyarországi fellegvára és nagy öröm számára, hogy Sopron erre a hétvégére a női kosárlabdázás európai fővárosa lehet. Köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a rendezvény kiemelt támogatásáért, amely mellé Sopron büszkén csatlakozott.

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: Sopron történelmi kosárlabda fellegvár, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az idén az európai klub kosárlabdázás fővárosa lehetünk. Köszönöm a FIBA Europe, Magyarország Kormánya, Sopron Városa és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatását. Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország és Sopron Városa nevét tovább öregbítsük.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára azt mondta: A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége rendkívül büszke arra, hogy a Sopron Basket révén újra lesz magyar csapat az Euroliga Final Four-ban. Sopron kiváló házigazdája lesz a rangos rendezvénynek, köszönjük a Fibának a bizalmat, a városnak és a klubnak, hogy vállalták a rendezést, míg Magyarország kormányának az anyagi támogatást. Biztos vagyok benne, hogy egy kiváló hangulatú, emlékezetes döntőt rendez Sopron!

Legnépszerűbb cikkek