| 2018. december. 7. | 1 perc olvasás

Sopron Segít Közalapítvány – évet értékelt a szervezet

Eredményes évet zárt a Sopron Segít Közalapítvány. Hazai intézményeknek és a kárpátaljai Csongornak is több százezer forint értékben tudtak adományokat adni. Most advent idején, az év egyik utolsó programjaként egy fiatal fertőbozi családnak segítettek,akiknek leégett a házuk.

100 ezer forint támogatást adott át pénteken a Sopron Segít Közalapítvány vezetősége egy fiatal házaspárnak. Horváth Péter és Horváth- Porkoláb Alexandra fertőbozi házában tűz ütött ki. A helyreállítási munkálatokhoz kaptak most forrást. Egyik fő céljuk, hogy segítsék, azokat akik hasonló katasztrófa áldozataivá váltak. 2018-ban is így végezték a munkájukat. 

Sikeres év volt a 2018-as - kezdte évértékelő sajtótájékoztatóját Barcza Attila, elnök. - Sokrétű segítséget tudtunk adni. A kárpátaljai Csongornak idén is 300 ezer forintot adományoztunk, és használt laptopokat újítottunk fel és átadtuk az ottani diákoknak. Erre a segítségre nagy szükség van, így továbbra is várjuk az informatikai eszközöket - tette hozzá Barcza Attila. - 100 ezres nagyságrendben valósult meg a Határok Nélkül Alapítvánnyal közös akciónk, és szintén ilyen értékben tudtunk támogatni a Doborjáni- iskolát és hegykői gyermekotthont. A hajléktalanellátás autóját is feltöltöttük élelmiszerrel, ruhaneművel. 200 ezer forintnyi tartós élelmiszert adtunk a Családok átmeneti Otthonának, amit  egész évben felhasználhatnak majd a segítségre szorulók.

Mizser Gyula, titkár a sajtótájékoztatón hozzátette: 7-8 éve működnek igazán aktívan a közalapítvány. Másfél millió forintos önkormányzati támogatás segíti őket, és saját szervezésű jótékony akcióik. Nem ritkán pedig magánszemélyek is jelentős összeggel járulnak hozzá munkájukhoz.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek