| 2019. március. 21. | 1 perc olvasás

Sopron szerte is szedik a hulladékot

Ezen a héten tart a Te Szedd! elnevezésű szemétszedési akció – idén a Fenntarthatósági témahét keretében rendezik meg hazánk legnagyobb ilyen kezdeményezését. A TeSzedd! önkénteseinek célja, hogy hazánkat tisztábbá és élhetővé tegyék. A kezdeményezéshez Sopronban is több intézmény csatlakozott.

Az akció keretében a Széchenyi István Gimnázium diákjai is szedtek szemetet, mégpedig az iskolájuk névadójáról elkeresztelt téren. A tanulók a Fenntarthatósági témahét jegyében csatlakoztak a TeSzedd! mozgalomhoz. - Azért szedtük a szemetet, hogy élhetőbbé, és szebbé tegyük Sopron belvárosának ezt a részét – emelte ki az akció egyik önkéntese, Szabó Martin.

 A Széchenyi István Gimnázium tanuló figyelnek arra, hogy ne szemeteljenek és otthon, a családjukkal is tesznek környezetük megóvásáért. - Mi például otthon szelektíven gyűjtjük a hulladékot – tudtuk meg Szabó Martintól.  

A Te Szedd! akcióhoz a Soproni Egyetem Kaán Károly Ökoklubja is csatlakozott – ők a Nándor magaslatot és az Erzsébet kertet tisztították meg szerdán. Délig 9 zsákot töltöttek meg az önkéntesek. - Közel száz önkéntes jelentkezett a kezdeményezésre, főként egyetemisták, de középiskolások is kiveszik a részüket a nemes ügyből – Mondta Kálmán Kristóf, a Kaán Károly Ökoklub szóvivője. - Az önkéntesség kifejezetten jó módja, hogy tegyünk valamit a környezetünkért. Az pedig különösen üdvös, ha valaki a maihoz hasonló akció keretében szemetet gyűjt, ugyanis rengeteg hulladék hever az utcákon – fejtette ki. Az önkéntesek rengeteg cigarettacsikket, üveghulladékot valamint műanyag zacskót és palackot gyűjtöttek össze.

Hazánk legnagyobb önkéntes szemétszedési akciója, a Te Szedd! március 18-ától 24-éig tart. Eddig bárki csatlakozhat, hogy szebbé és élhetőbbé tegye környezetét.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek