| 2022. november. 23. | 1 perc olvasás

Sopron virágosítását mutatták be

Szerda délután tartották a 158. "Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért" elnevezésű rendezvényt. A szervezet munkája középpontjában a város szépítése áll. Ezúttal Sopron virágosításával kapcsolatban hallgathattak előadást a megjelentek.

Az eseményen Horváth Sándor nyugalmazott főkertész elmondta; fontos számunkra a lelki-testi egészség, de a környezetük is. „Igyekszünk olyan előadókat hívni, akik mindig aktuális témákkal készülnek, és tájékoztatást adnak nekünk környezeti és egyéb más területen is”– tette hozzá.

Az eseményt Sopron alpolgármestere nyitotta meg. Köszöntőjében dr. Simon István hangsúlyozta; rendkívül fontos munkát végez a szervezet.

„Gratulálok Horváth Sándornak, aki alkalomról alkalomra lelkesen szervezi ezt a remek eseményt, és mindig érdekes, értékes, valamint aktuális tartalommal tölti meg azt. Köszönet illeti a Virágos Sopronért egyesület tagjait is, akik egy összetartó közösséget alkotnak, és ebben a nemes ügyben rendszerint összejön, fáradozik, eszmecserét folytat és szépíti a várost. Amikor pedig megrendezzünk a hagyományos városszépítő versenyünket, szebbnél szebb kerteket, balkonokat értékelhetünk”

– emelte ki dr. Simon István.

fotó: Griechisch Tamás

A résztvevőknek ezúttal Sallay Krisztián tartott előadást. A Sopron Holding Zrt. zöldkertgazdálkodási divízióvezetője mindennapi munkájába vezette be a megjelenteket.

„A mai előadásomban Sopron virágosítási koncepcióját mutattam be, valamint a zöldterület-gazdálkodást. Egészen a tervezés folyamatától betekinthettek az érdeklődők a munkánkba, így megismerhették mennyire összetett feladatokat látunk el.”

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek