| 2019. február. 16. | 1 perc olvasás

Sopronba érkezett a meg nem született gyermekek vándorszobra

Ünnepi szentmise keretében fogadták a meg nem született gyermekek vándorszobrát szombaton a Szent Imre templomban. A következő hetekben a templomi miserendhez kapcsolódva lehet megtekinteni Martin Hudacek szlovák művész alkotását, amit a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegyesülete hozott a városba.

Ez egy megkapó szobor, ami gyorsan átadja az üzenetét-mondta el portálunk kérdésére Kárpáti Béla, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegyesülete elnöke. A szervezet Tatabányáról a Családok Éve keretében először Fertőszentmiklósra vitte el a szobrot, most pedig Németh István atya fogadta a Jereván lakótelepen.


fotó: Griechisch Tamás

– Ezt a szobrot egy alapítvány hozta létre, benne van a családok fájdalma, a gyermekek lelkének az érintettsége. Maga a szobor az abortuszról szól, de érzékelteti a vetélések és baleseti gyermekhalálok helyzetét is. Az élet fontosságárára hívja fel a figyelmet – részletezte Kárpáti Béla – A meg nem született gyermek emléke sokaknak mindennap visszatérő fájdalom, amiről alig mernek beszélni. A szoborral való találkozás enyhülést nyújt ezekre a sebekre, segít feldolgozni az abortusz emlékét.

Az ünnepi szentmisén jelen volt a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke, Tóth Éva is.A következő hetekben a szentmisékhez kapcsolódóan nyílik lehetőség a szobor megtekintésére.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek