| 2021. szeptember. 20. | 1 perc olvasás

Sopronba érkezett Zelei József kerékpáros békenagykövet

Ismét Sopronba érkezett Zelei József kerékpáros békenagykövet, aki ezúttal Benyovszky Móric születésének 280., halálának pedig 235. évfordulója alkalmából járja végig a híres katona, felfedező és író életének fontosabb helyszíneit.

Zelei József, a béke kerékpáros nagykövete már többször járt a leghűségesebb városban. Ezúttal a Benyovszky Móric születésének 280., halálának pedig 235. évfordulója alkalmából indult túra részeként érkezett hétfőn Sopronba. Zelei József szeptember 10-én indult a fővárosi Kossuth térről, majd Székesfehérvárra, Veszprémbe, Paksra, Szekszárdra, Bonyhádra, Mohácsra, Eszékre, Pécsre, Kaposvárra, Nagykanizsára, Lendvára és Kőszegre is ellátogatott. A békenagykövet elmondta, hogy Benyovszky Móricot a 18. század legnagyobb személyiségének tartja, aki minden esetben a gyengébbek és a béke oldalára állt, a hadakozó feleket megpróbálta kibékíteni.


fotó: Griechisch Tamás

Zelei Józsefet a Fő téren Filep Márk és Abdai Zsolt önkormányzati képviselők fogadták. Filep Márk elmondta, hogy a mai világban a béke fogalma mindennél fontosabb. Zelei József olyan ember, aki a békéért teker és ez tiszteletet érdemel, így Sopron mindig szívesen fogadja őt – tette hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

Zelei József nem csak a hazai és a Kárpát-medencei helyszíneket keresi fel, a tervek szerint Madagaszkárra is ellátogat.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek