Sopronba látogatott Dominik Jaroslav Duka bíboros, prágai érsek

  2016. október 26. - www.sopronmedia.hu

A Domonkos rend 800 éves fennállását ünnepli Magyarországon, így ebből az alkalomból a prágai bíboros előadást tartott majd szentmisét celebrált kedden városunkban.

A Dominikánusok nyolc évszázada című előadásra gyűltek össze az érdeklődők kedden délután a Pannónia Hotel Európa termében, ahol elöször Barna Máté a magyar domonkosok elöljárója köszöntötte a megjelenteket, majd egy rövid áttekintést is nyújtott a magyarországi Domonkos rendről. Elmondta, hogy hazánkban jelenleg 15 tesvér tartozik a Domonkos rendhez, akik az imádság, a munka, a tanulás, az igehirdetés harmóniájában élve próbálják megmutatni, megismertetni Jézust, az Isten kinyilatkoztatását. 

fotó: Leczovics Zsolt

Barna Máté

Barna Máté

fotó: Leczovics Zsolt

Dominik Jaroslav Duka bíboros, prágai érsek előadásában kitért a Domonkosok történelmi múltjára, melyben kitért annak fontosabb mérföldköveire, amelyben hangsúlyt kapott az is, hogy a Domonkosok alapították azt az Európát, amelyekben katedrálisok és egyetemek épülhettek. A Ferencesekkel és más szerzetesekkel együtt a Domonkosok hozták létre azt, amit ma nyugati civilizációnak hívnak.  

fotó: Leczovics Zsolt

Dominik Jaroslav Duka bíboros, prágai érsek

Dominik Jaroslav Duka bíboros, prágai érsek

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Az előadást követően főpapi szentmisét tartottak a híveknek a Széchenyi téren álló Szent Júdás Tádé-templomban. 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...