| 2016. október. 29. | 2 perc olvasás

Sopronban akartak gépjárműveket lopni

A rendőrök elfogtak két férfit, akik Sopronban egy garázssor előtt több gépkocsit is megpróbáltak ellopni.

A Soproni Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlete, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés bűntette miatt eljárást folytat egy 23 éves és egy 18 éves soproni férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint 2016. október 28-án hajnali 3 órakor a soproni Tallián utcában található garázssoron ismeretlenek több autót is feltörtek és megpróbáltak ellopni. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a tettesek egy Audi típusú személyautót kinyitottak, megpróbálták beindítani, majd miután ez nem sikerült, egy csavarhúzóval a motorháztetőt akarták felfeszíteni. A kocsit átkutatták és az abban megtalált forgalmi engedélyt eltették. Ugyanezen a helyen egy Volkswagen típusú személygépkocsiról leszedték a rendszámokat és megpróbálták azokat az Audira felszerelni. Miután csak az egyik rendszámot tudták felrakni az autóra, a másikat összehajtották és eldobták.

Ezután a Volkswagen gépkocsi kilincsét letörték, majd az egyik ablakát egy fadarabbal bezúzták. Az autót átkutatták, abban találtak egy pótkulcsot, valamint egy fényképezőgépet, ezeket szintén ellopták. A megtalált pótkulccsal megpróbálták ezt a gépjárművet is beindítani, sikertelenül.


fotó: police.hu

fotó: police.hu

fotó: police.hu

A soproni nyomozók néhány óra alatt beazonosították, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították C. Szabolcs 23 éves soproni lakost. A férfi ruházatának átvizsgálásakor a rendőrök megtalálták az Audi forgalmi engedélyét. Ezután a nyomozók elfogták a férfi bűntársát Sz. Bálint 18 éves soproni lakost is, akinél a házkutatáskor lefoglalták a Volkswagenből ellopott fényképezőgépet és pótkulcsot. A két férfit lopás bűntett kísérlete és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalok beismerték a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók Sz. Bálintot őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


fotó: police.hu

Legnépszerűbb cikkek