| 2022. január. 15. | 1 perc olvasás

Sopronban az Országjáró

A Kossuth Rádió Országjáró című műsora szombaton Sopronból jelentkezett. A programban bemutatták a leghűségesebb város nevezetességeit, valamint több helyi ismert közéleti szereplőt és művészt is megszólaltattak.

„Tűztorony, Hűségkapu, Károly-kilátó, az újjászületett Lenck-villa csodái. A Fertő tó természeti kincsei, a Lőverek nyugalmat árasztó erdei ösvényei. Az erdészeti és bányászati felsőoktatás hazai bölcsőjébe, műemlékekben az egyik leggazdagabb városba, 100 éve leghűségesebb városunkba, Sopronba látogatunk” – ezzel csalogatták a műsor készítői a hallgatóságot.

A műsor felelős szerkesztője, Domokos István elmondta, hogy sok ezer kilométer van a hátuk mögött, de még mindig rengeteg gyönyörű települést szeretnének bemutatni, mint például Sopront is.

„Az Országjáró célja, hogy a Kárpát-medencében megmutassuk Magyarország rejtett kincseit és értékeit a nagyvilágnak. Az egész világon elérhető a műsor, ezáltal sok megkeresést kapunk, és mindig felfedezünk egy-egy olyan rejtett értéket, amelyet szívesen elhozunk a hallgatóknak” – tette hozzá. 


fotó: Máthé Alexandra

Több helyi közéleti személyiség mellett megszólalt Sopron polgármestere is a műsorban. Dr. Farkas Ciprián elárulta, a város rendkívül gazdag polgári és kulturális értékben, ezért van mit bemutatni.

„Figyelem összpontosul ránk a mai napon. Sopronnak régiós, térségi és azt meghaladó szerepe is van az országban, hiszen a leghűségesebb város az, amely Magyarországon a második legtöbb műemléképülettel rendelkezik. Jelentőséggel bír a város történelmi szerepe és az a polgári értékrend, amit képvisel, így örömmel beszélünk ezekről. Így biztos vagyok benne, hogy nagy érdeklődést vált ki városunk” – hangsúlyozta Sopron polgármestere.

Az Országjáró adásaiban minden település ad valamit, ami az Országjáró Kincsesládába kerül, amelyet visznek tovább. Sopron polgármestere egy centenáriumi emlékérmet adományozott a műsornak.

Délelőtt 10.00 és 12:00 között, délután pedig fél 3-tól fél 6-ig hallható lesz Sopron a Kossuth Rádióban.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek