| 2018. január. 28. | 2 perc olvasás

Sopronban dedikálta könyvét Geert Wilders

Sopronban vasárnap került bemutatásra a Patmos Records Kiadó gondozásában megjelent Geert Wilders: Halállistán című könyve, amelyben a szerző olyan tényeket és gondolatokat fogalmaz meg az iszlámmal kapcsolatban, amelyek minden bizonnyal sokakat foglalkoztatnak városunkban is.

A szerző a soproni könyvbemutatón egy közel egyórás előadás kíséretében nyújtott érdekfeszítő és tartalmas beszámolót többek közt arról, hogy Magyarországnak mindig is milyen fontos szerepe volt és van abban, hogy Európa megőrizhesse békéjét, nyugalmát és szabadságát és a keresztény hitet az iszlámmal szemben. 

A magyar nyelven most megjelent könyvben egyébként elsősorban a holland bevándorlásellenesség, a jobboldali radikalizmus egyik első széles körben ismert alakjáról, a 2004-ben meggyilkolt Theo van Goghról és a személyét érintő halálos fenyegetésekről ír, de olyan ritkán hallott narratívával is találkozhatunk a kötetben, mint hogy hogyan nyomják el a szélsőséges iszlamisták mérsékelt hittársaikat a nyugaton.

Egy szakíró úgy jellemezte Geert Wilders: Halállistán című könyvét,  hogy Donald Trump amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadójának Gorka Sebestyénnek a nagysikerű könyve, A dzsihád legyőzése után ez az egyik legfontosabb írás ebben a témában, amely sok ponton hasonlít Gorka írására, hiszen itt is úgy jellemzik az iszlámot, mint egy politikai ideológiát, amely nem az átlag, „moderált” muszlim emberről szól, hanem valami olyasmiről, mint a kommunizmus, vagy a fasizmus, annak ellenére, hogy vallásnak hirdeti magát.

Wilders is azon a véleményen van, hogy az Iszlám egy olyan rendszer, amely nem tűri meg azt, hogy valaki máshogy gondolkozzon és éljen. Az előadásával egybekötött könyvbemutatón Magyarországot a déli határzár és az Európai Uniós kvóta ellenzése kapcsán úgy jellemezte, mint a remény fénysugarát, hiszen az bátran és büszkén kiáll nemzetének szuverenítása mellett. 

Geert Wilders azon a véleményen van, hogy Magyarország nélkül a Nyugat már rég elbukott és megsemmisült volna. Valójában Magyarország, az egyik legrégebbi nemzet, ami már a 14. század közepétől kezdve Európa fő védőbástyája volt az iszlámmal szemben.  

A teltházas előadás után a szerző örömmel dedikálta a kötetét az érdeklődőknek, akik hosszú sorban türelmesen várták, hogy személyesen is kezet rázhassanak a szerzővel. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek