| 2022. november. 15. | 1 perc olvasás

Sopronban is csatlakozhat az országos élelmiszergyűjtő akcióhoz!

Négy kiskereskedelmi lánc üzleteiben november 18. és 20. között tart a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszergyűjtő akciója országszerte.

 Az Élelmiszerbank mindenkit arra kér, hogy a hétvégi vásárlásakor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le. 

 Az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat péntektől vasárnapig a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban.

Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban és a leghidegebb januári hetekben. Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik majd.    

fotó:  Magyar Élelmiszerbank Egyesület weboldala  

 A rászorulóknak a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej, az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, valamint bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer. A Tesco pénzügyi támogatást is nyújt a vásárlók felajánlásai mellé, az áruházaiban adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező összeggel segíti az Élelmiszerbank egész éves élelmiszermentő munkáját. A jótékonyságra a Tesco Otthonról szolgáltatása adománycsomagok vásárlásával is lehetőséget kínál.

Az akcióhoz csatlakozott soproni áruházak listája:

ALDI Győri út 45

ALDI Ágfalvi út 4/a

AUCHAN  Lackner Kristóf u. 35.

TESCO Sopron, Ipar körút 30.

TESCO Sopron, Király J. u. 3.

Az akcióról bővebb tájékoztatást a Magyar Élelmiszerbank Egyesület weboldalán találnak! 

Borítókép; Magyar Élelmiszerbank Egyesület Facebook oldala 

Legnépszerűbb cikkek