| 2020. március. 26. | 2 perc olvasás

Sopronban is egyre több szívecske bukkan fel az ablakokban

Városunkban is egyre többen csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, melyben ablakba ragasztott szívecskével köszönik meg azoknak az áldozatos munkáját, akik nem maradhatnak otthon a veszélyhelyzet ideje alatt. A kihelyezett szíveket egy Google térképen is megjelölhetik azok, akik így fejezik ki a hálájukat az olyan hétköznapi hősöknek, mint a mentősök, az orvosok, a tűzoltók, vagy a rendőrök.

A koronavírus terjedésének visszaszorítás érdekében kijárási korlátozások léptek életbe szombat reggeltől. Eddig is sokan vonultak önkéntesen otthoni vesztegzárba, de mostantól már előírás, hogy csak a legszükségesebb esetben menjünk el otthonról.

Vannak azonban olyanok, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, hiszen az ő munkavégzésük nélkül megállna az élet. Akár a segítő, rendfenntartó, életmentő szakmákra gondolunk, mint az egészségügyi alkalmazottak, tűzoltók, rendőrök, katonák, akár a kereskedelemben hetek óta helytálló eladók, dolgozók jutnak eszünkbe, egy biztos: kitartásuk és munkájuk tiszteletre méltó és köszönetet érdemel.

Szívecskék Sopron belvárosában
Szívecskék Sopron belvárosában
Fotó: Griechisch Tamás

„A közösségi médiában több helyen találkoztam azzal a felhívással, hogy ragasszunk szíveket az ablakokba, ezzel is kifejezve hálánkat és támogatásunkat azoknak, akik a kialakult helyzet ellenére is keményen dolgoznak, hogy az embereknek legyen mindene és megfelelő ellátásban részesüljenek. Mi is csatlakoztunk ehhez a mozgalomhoz, az ablakunk előtt sokan elmennek, egy forgalmas útszakasz mellett lakunk. Arra gondoltunk, hogy ugyan apróság, de talán kicsit lelket önt azokba, akik dolgoznak és látják ezeket a kis kedves üzeneteket”- foglalta össze Skultéty Ágota, akinek a szívecskés kezdeményezés nagy nyilvánosságot köszönhet.

Ágota elmondta: mivel sokan olyan helyen élnek, ahol nem látják annyian az ablakukat, talán nem tudják közvetíteni az üzenetet azoknak, akiknek szól. Ezért, egy olasz kezdeményezés mintájára, létrehozott egy úgynevezett „Szív térkép”-et. Ez egy Google Térkép, melyen bejelölhető, hogy pontosan hol gondoltak egy szívecske kirakásával azokra, akik még végzik a munkájukat.

„Pozitív üzenetet közvetít, jó érzéssel tölti el az embert, mikor megnyitja a térképet és azt látja, hogy az egész ország szívecskébe borult. A napokban lefordítottam a felhívást német és angol nyelvre is. Sok helyre eljutott az üzenete a mozgalomnak, már világszerte látunk szíveket felbukkanni a térképen.”- hangsúlyozta a magyar ötletgazda.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek