| 2021. május. 13. | 1 perc olvasás

Sopronban is elkezdődött a 16-18 évesek oltása

Csütörtökön a soproni oltóponton is megkezdődött a regisztrált 16 és 18 év közötti korosztály oltása a Pfizer-vakcinával. A Várisi úti oltóponton a beadott oltások száma már meghaladta a 40 ezret, országosan pedig közelítünk a 4,5 millió beoltotthoz. Hazánk oltási programja továbbra is az Európai Unió élén áll.

Csütörtökre 650-en, péntekre pedig - ma kora délutánig - több mint 300-an regisztráltak a 16 és 18 év közötti korosztályból a COVID-19 elleni vakcinára a soproni oltóponton. Emelkedő tendencia tapasztalható a regisztrációk számában. Naponta 650 oltást tudnak beadni ennek a korosztálynak, és késő délutáni időpontokat is biztosítanak számukra. Az oltóponton szombatra elérik az 50 ezer beadott oltást.

Dr. Vida Ildikó, az oltópont vezető főorvosa kiemelte, már befejeződött a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak, az egészségügyi dolgozóknak, illetve az idős korosztálynak az oltása, és a lakosság számára is elérhetővé váltak az oltóanyagok. – A 16-18 évesek átoltása különösen fontos, mert ennek a korosztálynak lényeges, hogy egymással gond nélkül tudjanak találkozni, szórakozni, és ezáltal ne terjesszék tovább a vírust, illetve saját magukat is megóvják a megbetegedésről – tette hozzá az oltópont vezető főorvosa. 

Az oltáshoz szükség van a kitöltött és a szülő által is aláírt hozzájáruló nyilatkozatra, tb-kártyára és személyi igazolványra, valamint a megadott oltópont sorszámának egyeztetésére.

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap május 13-án SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban. Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán így a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat – közölte a koronavirus.gov.hu.

Legnépszerűbb cikkek