| 2021. augusztus. 17. | 1 perc olvasás

Sopronban is elkezdődött a harmadik körös oltások beadása

Nagy az érdeklődés a harmadik oltás iránt a Várisi úti oltóponton. Emellett folyamatosan zajlik az első és második körös vakcinák beadása Sopronban A 12-15 éves korosztály oltása is jó ütemben halad a városban.

Továbbra is gördülékenyen halad a koronavírus elleni védőoltások beadása Sopronban. Az iskolakezdés miatt a 12-15 éves korosztály oltása is felgyorsult a Várisi úti oltóponton.
- Az első oltásra soron kívül fogadjuk az egészségügyi dolgozókat, akik még nem éltek eddig az oltás lehetőségével. Ezen kívül várunk bárkit, aki már érzi annak a súlyát, hogy rajta is múlik, és a saját, illetve mások egészsége érdekében is fel kell vennie az oltást. A szolgáltatató szektorból is egyre többen jönnek. A 12 éven felüli kiskorúak szülei között vannak olyanok, akik már a nyár folyamán elkezdték beadatni gyermekük számára a vakcinát - mondta el  Dr. Bodnár Judit infektológus, az oltópont vezető főorvosa.

Augusztus 10-től nyílt meg a lehetőség a harmadik vakcina felvételére. A térségben elsősorban az idősek és a krónikus betegségben szenvedők kérik a harmadik oltást. - Akik az első oltást már megkapták, de a másodikkal nyaralás vagy egyéb okok miatt csúsztak, szintén jelentkeznek, oltásuk folyamatban van. A harmadik vakcina iránt Sopronban és környékén nagy az érdeklődés. Ezzel a lehetőséggel főleg az idősebbek, valamint a többféle alapbetegségben szenvedők élnek. - részletezte dr. Bodnár Judit.

A harmadik oltás beadása előtt célszerű konzultálni a háziorvossal. A variánsok terjedése miatt az egészségügyi szabályok betartására a jövőben is kiemelt figyelmet kell fordítani. A beoltottaknak ugyancsak ajánlott a maszkviselés, a kézfertőtlenítés és a védőtávolság betartása.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek