Sopronban is elkezdődött a karácsonyi halvásárlási láz

Elkezdődött a karácsonyi halvásárlási láz. A fogyasztók körében idén is a ponty valamint az afrikai harcsa a legnépszerűbb. A tapasztalatok szerint a vásárlók inkább a feldolgozott termékeket részesítik előnyben. A fogyasztók a tavalyival azonos árakon tudnak a vásárolni a hazai boltokban.

A legtöbb családban a hal is a karácsonyi menü része, így az ünnepek előtt az átlagosnál sokkal többen keresik a piacokon és az áruházakban. Az árusítóhelyek felkészültek a rohamra nagy mennyiségű és kiváló minőségű termékek kerülhetnek a vásárlókhoz. 

- A vásárlók elsősorban a friss halakat köztük  a szálkamentes termékeket részesítik előnyben.  A legnépszerűbb fajták között van a ponty, az afrikai harcsa, a szürke harcsa, a lazac és a kisebb halfilék.  A fogyasztók a tavalyival azonos árakon tudnak a vásárolni a boltokban.  Az élőhalak iránt egyre kisebb az érdeklődés, a vásárlók inkább a konyhakész, feldolgozott termékeket részesítik előnyben - tudtuk meg Kun Attilától, a Soproni Halbolt tulajdonosától.

Magyarországon az évente termelt 15 ezer tonna étkezési hal közel 80%-a ponty. Hazánkban a haltermelők karácsonykor értékesítik az éves termelés mintegy 40%-át. Az elmúlt években több halfogyasztást népszerűsítő kampány is indult Magyarországon, melynek köszönhetően emelkedett a hazai halfogyasztás, és belföldi édesvízi halak iránt is megnőtt az kereslet.  

Legnépszerűbb cikkek