| 2020. november. 28. | 1 perc olvasás

Sopronban is elkezdődött az új, magyar fejlesztésű vírusmaszkok gyártása

Sopronban és Mosonmagyaróváron is elkezdődött az új, magyar fejlesztésű vírusmaszkok gyártása - tudtuk meg a gyártást végző KC Struktur Kft.-től. A KC maszk megvédi a felhasználó környezetét és a felhasználót a vírusoktól és baktériumoktól a speciálisan kifejlesztett vírus- és baktériumszűrős szűrők segítségével.

Az európai forma- és mintaoltalommal ellátott maszk a beépített szűrőkkel 99,98 %-os szűrési hatásfokkal működik mindkét irányban (belégzés és kilégzés egyaránt) teljes mértékben megállítva a vírusokat, pollent és más nano- és mikrorészecskéket, mint például a baktériumokat és allergéneket is. 

Összehasonlítva az FFP1-3 hitelesítésű légzésvédelmi eszközökkel melyek tesztelése rendszerint csak a belégzés irányában történik illetve csak a felhasználót védi, egyik FFP kategóriájú porvédő maszk sem tanúsított, vagy jóváhagyott a vírusok, és a baktériumok szűréséhez, vagy azok elleni védelemhez

Mivel e szűrők légáteresztő képessége és ellenállása optimális lélegeztetés esetén, olyan bőrbarát és rugalmas maszkot terveztek hozzá, mely alkalmassá teszi azt a Covid-19 járvány idején való használatra a páciensek illetve környezetük védelmében. Ezek a maszkok két méretben készülnek, így a női vagy fiatal felhasználók is használhatják anélkül, hogy az megnehezítené a látást, vagy szemüveg használatát.

Ezek a maszkok megvédik a felhasználótól a környezetében tartózkodó pácienseket illetve orvosokat miközben a felhasználónak is védelmet biztosítanak a belégzés ideje alatt. 

A Nelson Laboratories által tesztelt állítható hevederekkel és tartós nanotechnológiai szűrőkkel a maszkok biztonságos és kényelmes illeszkedést biztosítanak egy hosszú vagy akár 24 órás repülés során is.

Az egyéb kategóriájú vírus- és baktériumszűrő KC Maszkokat Magyarországon a KC Struktur Kft. gyártja és forgalmazza.

Forrás: https://kcstruktur.com/

             https://kcvirusmask.shop/wp-content/uploads/2020/10/KCMASK_ADATLAP_2020.pdf

Borítókép forrása: KC Vírus Mask Team
 

Legnépszerűbb cikkek