| 2016. augusztus. 16. | 1 perc olvasás

Sopronban is folyamatban az országos szúnyoggyérítési program utolsó hete

Az országos szúnyoggyérítési program kilencedik hetében jellemző változékony időjárás megnehezítette a munkálatokat.

A Dunántúlon augusztus 9. és 11-e között fel kellett függeszteni a gyérítést a lehűlés és a szél miatt. A legtöbb térségben a hét második felében sikerült pótolni az elmaradásokat, azonban még most is tart a program idei zárószakasza. 


fotó: Leczovics Zsolt

Kiterjedt szúnyoggyérítés zajlott a Balatonnál, Baja és Mohács térségében, a Szigetközben és a Csornai térségben, Baranya, Csongrád, Bács és Vas megyében. Részleges gyérítés történt a Dráva mentén, Székesfehérváron és a Velencei-tónál, valamint Budapesten.

Sopronban és a Fertő-tó környéki településeken a tervezett légi kémiai kezelés elmaradt. Ezeket ezen a héten pótolják.


fotó: Leczovics Zsolt

A nyár nagy részén tapasztalt jelentős szúnyogártalom miatt számos településről érkezett olyan megkeresés a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz, amelyben a gyérítési programba való bekerülést, illetve a korábban kezelt területeken a gyérítés megismétlését kérték. A kérelmek többsége megalapozott volt, így azok több mint 80 százalékának eleget tettek a kivitelezők. A BM OKF által koordinált országos szúnyoggyérítési program a szúnyoggyérítési főszezon végével, augusztus 20-án befejeződik. Ezt követően az utómunkákra kerül sor, de az önkormányzatok természetesen továbbra is végezhetnek önállóan szúnyoggyérítést.


fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek