| 2021. október. 18. | 1 perc olvasás

Sopronban is fontos szempont a környezetvédelem

A környezettudatosságra és a klímaváltozásra történő hatékony alkalmazkodásra hívják fel a figyelmet a Trefort téri óvodában. A mai, illetve a holnapi napon 350 kisgyerek egy ökomese bábelőadásán keresztül játékosan ismerkedhet meg a szelektív hulladékgyűjtéssel, illetve remek, kreatív játékközökkel játszva a klímatudatosság, a környezetvédelem és az energiatakarékosság témaköreivel.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18,5 millió forint támogatást nyert el „ A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására. A projekt keretében az Önkormányzat két, egymással szorosan összefüggő tevékenységgel kívánja elősegíteni Sopron éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodását, a kockázatok megelőzését és kezelését.

Horváth Márta, a Trefort Téri Óvoda intézményvezetője kiemelte: A gyerekek nevelésében a környezettudatosságra, a szelektív hulladékgyűjtésre és a környezetvédelemre is kiemelt figyelmet fordítanak.


fotó: Griechisch Tamás

 - Tavaly megkezdődött a „Sopron Megyei Jogú Város Klímastratégiája” dokumentum kidolgozása, amely a következő 10 év távlatában határozza meg közös céljainkat és feladatainkat. A mai eseménnyel egy programsorozat is kezdetét vette, amely a kisgyermekektől a felnőtt lakosságig a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodást, illetve a klímatudatos magatartásformák elterjedését szolgálja. Az emberi jóllét, az élhető környezet, az egészség, a természeti erőforrásinak és az éghajlat védelme városunk célja és kötelessége. A tudatos gondolkodást az intézmények és vállalatok, a közösségek és egyének, a felnőttek és gyermekek körében is folyamatosan erősítenünk, fejlesztenünk kell. Mindez a következő évtizedben komoly feladatokat, egyben lehetőségeket teremt ahhoz, hogy mi soproniak is a klímaváltozás nyertesei legyünk – mondta Dr. Farkas Ciprián polgármester. 

Az eseményen Magas Ádám önkormányzati képviselő is részt vett. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek