| 2020. június. 3. | 1 perc olvasás

Sopronban is gyűjt adományt a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak érdekében, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz – közölte a Nébih az MTI-vel. A kezdeményezők Sopronban is gyűjtik az adományokat!

A közlemény szerint a szervezők június 16-ig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat. Felhívják a figyelmet, hogy csak bontatlan, azaz eredeti, sértetlen bolti csomagolásban lévő tartós, minőségmegőrzési idővel rendelkező, hűtést nem igénylő élelmiszerek adhatók le, például tészta, liszt.

Az adományozható termékekre vonatkozó további szempontokról, valamint az átvételi pontokról a Nébih honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők a közlemény szerint. Itt látszik, hogy Sopronban is várják az adományokat, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének képviseleténél, a Várkerület 43. cím alatt.

Jelezték, hogy az akcióban azok is részt vehetnek, akiknél nincs felhalmozott élelmiszer, de kifejezetten e célból vásárolt tartós élelmiszerekkel mégis szeretnék támogatni a kezdeményezést. Az összegyűlt élelmiszereket az Élelmiszerbank partnerszervezetei juttatják majd el a rászorulóknak.

Borítókép forrása: Nebih.hu

Legnépszerűbb cikkek