Sopronban is gyűjti az iskolakezdéshez az adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Sopronban is gyűjti az adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet szeptember 6-ig, az Iskolakezdés együtt! adománygyűjtő kampánnyal idén kétezer gyermek iskolakezdését támogatja a szervezet.

Adománykuponok megvásárlásával lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű kampányát szeptember 6-ig a hazai Tesco üzletekben, így a soproniban is – közölte Kis Boáz, a szervezet sajtóreferense. A gyűjtés lényege, hogy a boltok kasszáinál kapható 250 forintos kuponok eladásából befolyt összeget az áruházlánc a segélyszervezet számára ajánlja fel, amely az adományból hátrányos helyzetű gyermeknek biztosít iskolaszereket.


Kis Boáz kiemelte, hogy a koronavírus-járvány okozta megváltozott körülmények miatt sok, amúgy is hátrányos helyzetű család került még nehezebb anyagi helyzetbe. Nekik rendkívül nagy kihívást jelent a szeptemberi iskolakezdéshez szükséges felszerelés előteremtése, különösen több gyermek esetén. Az Ökumenikus Segélyszervezet a koronavírus miatt idén az előző évekhez képest dupla annyi, vagyis 2000 nehéz sorsú gyermeket fog támogatni.

„Stratégiai partnerként évek óta támogatjuk az Ökumenikus Segélyszervezetet adománykuponok értékesítésével. A Felhőtlen gyermekkor, illetve a karácsonyi szeretet.éhség. kezdeményezések során vásárlóink tavaly mintegy 100 millió forintot gyűjtöttek össze. Biztosak vagyunk benne, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is számíthatunk rájuk, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén először a segélyszervezet iskolakezdési kampányához is csatlakozunk és segítünk a személyre szabott, minőségi tanszercsomagok összeállításában” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.
 
„Célunk, hogy olyan gyermekeknek segítsünk, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra az iskolakezdéshez szükséges eszközöket. Örülünk, hogy partnerként ismét számíthatunk a Tescóra egy újabb fontos célkitűzésünk megvalósításában!” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese.

A segélyakcióhoz kapcsolódik egy pénzadománygyűjtés is az Ökumenikus Segélyszervezet honlapján. A cél, hogy a segítségre szoruló gyermekek iskolatáskáját tízezer forintnyi iskolafelszereléssel töltsék meg. A legszegényebb gyermekek számára e csomagok többet jelentenek ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák, vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba – olvasható a szervezet honlapján.

 

Fotók forrása: Ökumenikus Segélyszervezet

Legnépszerűbb cikkek