| 2020. január. 6. | 2 perc olvasás

Sopronban is gyűjtik a kidobott karácsonyfákat

Már gyűjtik a kidobott karácsonyfákat Sopron számos pontján. A Sopron Holding Zrt. és az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tapasztalatai szerint az ünnepi fákat zömében január 6-a, vagyis vízkereszt ünnepének beköszönte után kezdik leszedni az emberek. A gyűjtőhelyeken folyamatosan várják a díszeiktől megfosztott, becsomagolatlan örökzöldeket a szolgáltatók.

Jól látható táblákat helyeznek ki a Sopron Holding Zrt. munkatársai azokra a helyekre, ahová várják a karácsonyfákat. A szolgáltató a város lakótelepein gyűjti a kidobott örökzöldeket, összesen 32 ponton. A környezetvédelem és a munka rugalmassá tételének megőrzése érdekében néhány egyszerű szabályt fontos betartania az ünnepi fájuktól megszabaduló polgároknak.

- Ne hagyjanak díszt a fájukon és ne is csomagolják be azokat – emelte ki Varga Zoltán, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója. - Ugyanis a kihelyezett örökzöldeket általában daráljuk és megnehezíti a munkánkat, ha ki kell csomagolnunk a zsákokból a növényeket, esetleg keresgélnünk kell rajtuk a díszeket. Ezekkel együtt ugyanis nem dolgozhatjuk fel az ünnepi fákat. Tehát csak becsomagolatlan, díszeiktől megfosztott fákat legyenek szívesek kihozni – fejtette ki.

Varga Zoltán, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója
Varga Zoltán, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója

Az összegyűjtött fákat a szolgáltatók kettő különböző módon kezelik. - Az STKH Kft. elszállítás után hulladékégetőbe szállítja a fákat. A Sopron Holding Zrt. pedig egy bizonyos részüket elszállítja az előbb említett szolgáltatónak, a többit pedig ledaráljuk. Később pedig kihelyezzük a virágágyások, növényágyakba takarás céljából, tehát újrahasznosítjuk – tudtuk meg a vezérigazgatótól.  

A szolgáltatók kiemelik: a fákat ne becsomagolva...
A szolgáltatók kiemelik: a fákat ne becsomagolva...
... és díszeiktől megfosztva helyezzék ki a lakosok
... és díszeiktől megfosztva helyezzék ki a lakosok

A családiházas övezetekben az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kezeli a kihelyezett ünnepi örökzöldeket. A kihelyezési feltételek megtekinthetőek a szolgáltató weboldalán.

Legnépszerűbb cikkek