Sopronban is gyűjtik az adományokat az iskolakezdéshez a Nagycsaládosok Országos Egyesülete számára

Tanszergyűjtést hirdetett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) számára Sopronban is az Auchan. Az áruházban szeptember 11-ig tart a kezdeményezés, amelynek keretében tavaly országszerte mintegy 45 ezer tanszer gyűlt össze.

A jótékonysági akció célja, hogy az összegyűlt tanszereket a NOE azok között a sokgyermekes családok között osztja szét, akiknél segítség nélkül megoldhatatlan gondot jelentene a tanévkezdés.

A gyűjtés során arra kérik az embereket, hogy aki teheti, vásároljon egy-két taneszközzel többet a számára szükségesnél, és ezeket a kijáratnál lévő gyűjtőpontokon adja le.

Ilyen módon tavaly mintegy 1300 családban könnyítették meg az iskolakezdést. Az áruházlánc az adománygyűjtő akció alatt gazdag választékot, több mint kétezer iskolai terméket kínál, hogy hosszas utánajárás nélkül minden szükséges tanszert egyszerre és egy helyen lehessen beszerezni.

Az adományozással egybekötött iskolakezdési szezont a kormányzat képviseletében Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg Széll Hajnalkával, az Auchan HR igazgatójával és Kardosné Gyurkó Katalinnal, a NOE elnökével együtt.

Legnépszerűbb cikkek