| 2018. december. 6. | 1 perc olvasás

Sopronban is járt a Mikulás!

Sopronba is ellátogatott a Mikulás. A nagyszakállú meglepte a város apróságait, még a buszokra, és a vonatokra is felült.

 Piros sapkákban gyülekeztek a gyermekek a Hermann Alice óvodában. A Nagyszakállút várták – azért, hogy biztosan láthassák a Télapót, sok nótát megtanultak.  


fotó: Elek Szilveszter

A Mikulás megérkezése előtt az óvónők meglepetés produkcióval kedveskedtek az egyre türelmetlenebb apróságoknak.  


fotó: Elek Szilveszter

Az óvónők darabjában a Mikulás beteg volt – szorgos krampuszainak pedig az volt a feladata, hogy meggyógyítsák. A gyermekeknek nem kellett sokáig aggódnia a Nagyszakállúért. Még Dr. Bubót is segítségül hívták! Rövidesen betoppant az igazi Mikulás, aki megdicsérte a gyermekeket, amiért idén is jók voltak. Aztán elhelyezte ajándékait az apróságok csizmájába.


Fotó: Elek Szilveszter

- Minden évben nagy izgalommal készülünk erre a napra - mondta Nádasné Erdei Andrea, a Hermann Alice Óvoda vezetője. - Az ovónénik mindig meglepetésműsorral készülnek az apróságoknak - fűzte hozzá. Az óvodában adventkor folyamatosan készülnek a Karácsonyra, a kicsik és az óvónők együtt díszítik ünnepi köntösbe az óvodát. 


Sopronban a Mikulás a szánját egy időre buszra cserélte. December 6-án a Télapó több járaton is felbukkant – volt, amelyiken utazott, míg másokat vezetett is.  


Fotó: Griechisch Tamás

A Mikulás a vonaton utazókat is megajándékozta. Hű társával, a krampusszal együtt a Soproni Vasútállomáson, és a Gysev Zrt. több vonatán is felbukkantak.


Fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek