| 2020. november. 19. | 1 perc olvasás

Sopronban is lehet csatlakozni a világméretű szentségimádási lánchoz

A jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való lelki ráhangolódás jegyében november 21-én ismét világméretű szentségimádási láncot szervez a NEK Titkárság. A hetedik alkalommal életre hívott közös imádságra Sopronban és környékén is lehet jelentkezni – tudatta a Győri Egyházmegye honlapján.

Az imaláncot az adventi készület kezdetén, Krisztus Király ünnepének előestéjén tartják.

 

Sopronban a Szent István-templomba 17 óra 15 perctől várják a híveket,

a Mária Magdolna-templomban és a Jézus Szíve-templomban 17 órától,

a Szent Mihály-templomban pedig 16 órától kezdődik az adoráció.

A fertőrákosi Urunk Mennybemenetele-templomba 19 órára várják a híveket.

Harkán a Szent Péter és Pál-templomban zenével kísért szentórát tartanak 17 órától.

 

A szervezők szerint amennyiben valaki szívesen csatlakozna, és ezt regisztrációjával is megerősítené azt a https://corpusdomini.iec2020.hu/#/ oldalon megteheti.

Ezen az oldalon otthoni helyszín megadásával is várják a jelentkezőket, akik csendes elmélkedéssel, Szentírásolvasással, vagy más imádsággal tudnak bekapcsolódni az adorációba.

A 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust eredetileg idén szeptember 13. és 20. között tartották volna Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt 2021 szeptember 5. és 12. között rendezik.

Az 1881 óta rendszeresen, az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.

Magyarországon 1938 májusában tartották a 34. Eucharisztikus Világkongresszust, így a 2021-es esemény a második ilyen alkalom lesz.

 

Borítókép forrása: gyor.egyhazmegye.hu 

Legnépszerűbb cikkek